NIEUWSAudioQuest

HIFI.NL Weggeefactie: AudioQuest Cinnamon 48 HDMI

Redactie Hifi.nl | 24 april 2021 | AudioQuest

We schreven het gisteren al: bij de AudioQuest-deelname aan de HIFI.NL Weggeefweken maak je kans op 3 verschillende prijzen. Gisteren ging de DragonFly Black online, vandaag is de beurt aan de AudioQuest Cinnamon 48 HDMI-kabel.

AudioQuest Cinnamon 48 HDMI-kabel

Alle nieuwe 48 Gbps HDMI-kabels van AudioQuest kunnen tot professionele 10K Ultra HD-video overbrengen. De indrukwekkende gegevenssnelheid van 48 Gbps wordt mogelijk gemaakt door vier gebalanceerde audio / video-paren die elk 12 Gbps kunnen. En natuurlijk is de nieuwste technologie achterwaarts compatibel met 4K-beeldschermen. Wil je meer weten over 48 Gbps? Lees dan ons achtergrondartikel.

AudioQuest 48Gbps HDMI-kabels zijn volledig achterwaarts compatibel met bestaande apparaten en hebben de bandbreedte die nodig is voor video met resoluties tot 10K en resoluties / verversingssnelheden tot 8K / 60 en 4K / 120. Ook ondersteunen ze HDR (High Dynamic Range) en Dynamic HDR. HDR vergroot het contrast van het beeld voor zwarter zwart en helderder wit, evenals een grotere kleurverzadiging en helderheid. Bovendien zorgt 4K Ultra-HD-inhoud voor een breder kleurbereik.

Deze combinatie van technologieën resulteert in meer realistische HDR-beelden met een grotere waargenomen diepte. Dynamische HDR (HDR10 + en Dolby Vision, bijvoorbeeld) maakt frame-voor-frame HDR-optimalisatie mogelijk in plaats van HDR-instellingen die voor het hele programma zijn vastgelegd. De meest prominente huidige HDR-formaten zijn HDR10, HDR10 + en Dolby Vision.

AudioQuest 48Gbps HDMI-kabels zijn compatibel met alle soorten HDR, die te vinden zijn op Ultra-HD Blu-ray, en alle grote streamingdiensten, waaronder Netflix, Amazon Prime, Disney +, Apple TV + en anderen. HDMI's Audio Return Channel (ARC) stuurt audio van een tv naar een soundbar of AV-ontvanger voor meer eenvoud en flexibiliteit bij het instellen van het systeem. De eerdere ARC-mogelijkheden van hardware halen maximaal uit bij lossy (gecomprimeerd) 5.1-kanaals surround-geluid.

De huidige HDMI 2.1-hardware ondersteunt Enhanced Audio Return Channel (eARC), dat de digitale bandbreedte drastisch vergroot om ongecomprimeerde en verliesvrije meerkanaals audio met hoge resolutie te ondersteunen, waaronder Dolby TrueHD en Atmos, en DTS-HD Master Audio en DTS: X.

Wat moet je doen?

Wil je kans maken op de AudioQuest Cinnamon 48 (1 mtr)? Laat dan simpelweg je naam en e-mailadres achter. Je gegevens worden uitsluitend gebruikt voor het doel en de lengte van deze actie. Wil je daarnaast onze nieuwsbrief ontvangen, zet dan even een vinkje.

UPDATE: het deelnameformulier van deze actie is inmiddels gesloten. De winnaar wordt op de hoogte gebracht!

MERK

EDITORS' CHOICE