NIEUWS

Lithe Audio lanceert eerste WiSA-gecertificeerde Dolby Atmos-plafondluidspreker

De Wireless Speaker and Audio Association (WiSA), opgericht door Summit Wireless Technologies, bevestigde de lancering van de nieuwe WiSA Certified Pro Series plafondluidspreker van het Britse Lithe Audio. De nieuwe Pro Series richt zich op de custom-install markt. Het vertegenwoordigt ook WiSA's eerste gecertificeerde luidspreker in de custom-install markt.

Lithe Audio Pro-serie actieve WiSA plafondluidspreker

De nieuwe Lithe Audio Pro-serie plafondluidsprekers met Dolby Atmos-ondersteuning breiden elk WiSA-systeem uit met hoogtekanalen en breiden draadloze en bekabelde connectiviteitsopties uit voor aangepaste integratie. De serie maakt zijn prestatie- en integratiemogelijkheden mogelijk door de nieuwste chipsets voor PoE ++ en de groeiende categorie van WiSA-interoperabiliteit op te nemen, waarmee een nieuw tijdperk van gemak wordt ingeluid bij het creëren van Dolby Atmos-homecinemasystemen in combinatie met luidsprekers van WiSA-lidmerken zoals Bang en Olufsen, Harman Kardon en Savant.

De nieuwe plafondluidsprekers zijn een actief concentrisch tweeweg systeem en hebben een 60 Watt RMS klasse D versterker aan boord. De middentoner/woofer heeft een diameter van 6,5 inch met een geweven conus en de tweeter heeft en diameter van 0,75 inch en een titanium conus. Omdat er geen luidsprekerkabels nodig zijn, alleen de levering van stroom, betekent WiSA-technologie dat een volledig Dolby Atmos-systeem snel en gemakkelijk kan worden bereikt in combinatie met Dolby Atmos-decoderingszenders, zoals het nieuwe WiSA SoundSend-apparaat.

Het opgegeven frequentiebereik is 55 Hz tot 20 kHz. Bovendien biedt de nieuwe luidspreker de flexibiliteit om te worden gevoed door een bestaand verlichtingscircuit, 13A-stekker of via Ethernet (PoE ++) m.b.v. een vastgeschroefde module. De gebruiker kan de Lithe's Pro-serie configureren via een speciale app waarmee  parameters als EQ en delay kunnen worden aangepast. De gebruiker kan ook firmware-updates en stuurprogramma's implementeren voor compatibiliteit met automatiseringsplatforms zoals Control4, Fibaro en Loxone.

Elke luidspreker heeft een optische ingang, twee LAN-aansluitingen (RJ45) (waardoor serieschakeling mogelijk is) en zowel 5 GHz- als 2,4 GHz wifi. De verscheidenheid aan draadloze bedieningsopties omvat AirPlay2, Google Chromecast, Alexa, Bluetooth en Spotify Connect. Er is ook Tidal, Deezer en Amazon Music via Airable.

“We bouwen dit product al twee jaar, waarbij we onze aanpak baseren op wat succesvol is geweest met onze andere luidsprekers en luisteren naar de wensen en behoeften van de aangepaste installatiegemeenschap, waaronder het introduceren van de draadloze functionaliteit van WiSA-technologie,” aldus Amit Ravat, medeoprichter en directeur van Lithe Audio. “Sinds we talloze branche-evenementen, shows en CEDIA Tech Forums hebben bijgewoond, zijn we ervan overtuigd dat we een product hebben gemaakt dat levert wat de markt vraagt.”

WiSA-functionaliteit maakt 24-bit/48 kHz en 24-bit/96 kHz draadloze audiodistributie mogelijk. Dat is hoger dan de resolutie van cd’s. Tegelijkertijd heeft WiSA een latentie van 5,2 ms of 2,6 ms en dat is minder dan 1/10 van de latentie van een Bluetooth-audioapparaat en dat zou als voordeel moeten bieden dat lipsynchronisatie (synchronisatie tussen beeld en geluid) geen probleem is. WiSA-installaties zullen ook grotendeels profiteren van het feit dat apparaten automatisch audioconfiguraties van 2.0 tot 7.1 tot 5.1.2 kunnen herkennen, wat de gebruikerservaring exponentieel verbetert.

“We zijn zeer verheugd over de lancering van Lithe Audio's Pro Series plafondluidspreker, aangezien deze met zijn WiSA-certificering een nieuwe standaard van innovatie voor de custom-install markt verwelkomt,” zegt Tony Ostrom, President van WiSA. “Naarmate de categorie home entertainment steeds geavanceerder wordt met geweldige nieuwe productlanceringen, zijn we er trots op om achter de leden van de vereniging te staan die prioriteit geven aan kwaliteit en innovatie.”

Lithe Audio is een in het VK gevestigde fabrikant die een reeks hoogwaardige installatieproducten maakt, waaronder geïntegreerde luidsprekers, tuinluidsprekers en tv-accessoires zoals muurbeugels voor commerciële of residentiële toepassingen. Alle Lithe Audio-producten zijn volledig in-house ontworpen door hetzelfde team achter het gevestigde Retrotouch-merk (www.retrotouch.co.uk). Gepassioneerd door technologische innovatie, plaatst Lithe Audio zichzelf naar eigen zeggen consequent op het snijvlak van productontwikkeling met nieuwe introducties die zijn gebouwd om de uitdagingen aan te gaan die in praktijkscenario's voorkomen.

Lithe Audio Pro-serie actieve WiSA plafondluidspreker: prijs en leveringsinformatie

We weten niet of en wanneer de Pro-serie van Lithe Audio leverbaar zal zijn in de Benelux en voor welke prijs. Meer weten? Kijk dan op de website van Lithe Audio.


EDITORS' CHOICE