NIEUWSSonos

Gerucht: Ikea en Sonos werken aan een verborgen luidspreker die als kunst aan de muur hangt

Er is een gericht opgedoken dat Sonos en Ikea zouden samenwerken aan het bouwen van een luidspreker die verborgen in een kunstwerk aan de muur zal gaan hangen. Desgevraagd willen de bedrijven nog geen verdere informatie geven, maar er zijn twee nieuwe deponeringen verschenen bij de Amerikaanse Federal Communications Commission die duiden op één of meer nieuwe producten. Binnenkort komt er ook een vernieuwde Symfonisk tafellamp-luidspreker.

Ikea en Sonos: uitbreiding en vernieuwing van de Symfonisk-productlijn

Ikea en Sonos zijn begonnen met het verspreiden van geruchten over de volgende producten die zij gezamenlijk zullen ontwikkelen en lanceren. De Zweedse meubelgigant heeft vandaag een verhaal op Instagram gepost dat direct de Symfonisk productlijn vermeldt en aan het einde het Sonos-logo laat zien, dus het lijdt geen twijfel dat er binnenkort nieuwe hardware komt. Er zijn ook zojuist twee nieuwe deponeringen verschenen bij de Federal Communications Commission. Aldus is te lezen op TheVerge.com.

Het eerste nieuwe product, is een vernieuwde versie van de Symfonisk-tafellamp (lees ook onze recensie over de Symfonisk-luidsprekers van Ikea). Er wordt verwacht dat het voor ongeveer dezelfde prijs zal worden verkocht als het originele product, dat in feite de vorm en geluidskwaliteit van een Sonos Play:1 in de behuizing van een ronde lamp stopte. De vierkante Symfonisk-luidspreker, de goedkoopste ingang tot het Sonos-platform, lijkt niet voor een update in aanmerking te komen. In plaats daarvan is het tweede product dat Ikea en Sonos in 2021 aankondigen volledig nieuw: een kunstwerk aan de muur met een ingebouwde speaker.

Er zijn overigens wel meer bedrijven die artwork luidsprekers – d.w.z. luidsprekers verstopt in een kunstwerk – hebben gebouwd, maar we mogen veronderstellen dat Ikea en Sonos een prijs nastreven die aanzienlijk lager is dan die relatief dure producten.

Er zijn voor het overige nog geen technische details bekend gemaakt. Het is bijvoorbeeld nog onduidelijk of de volledige artwork-print het product is of dat de gebruiker de luidspreker in verschillende kunstbehuizingen kan plaatsen. Een van de twee nieuwe FCC-aanvragen van Ikea en Sonos betreft immers een 'draadloze module'. Op een afstand zou het eruit kunnen zien als een van de Ikea-muurafdrukken, alleen met veel meer technologie aan de andere kant (en natuurlijk een netsnoer dat vanaf de onderkant naar beneden loopt).

Alle Symfonisk-producten tot nu toe zijn ontworpen met een tweeledig doel in gedachten. De lamp combineert een luidspreker en lichtbron. De boekenplankspeaker kan letterlijk als plank worden gebruikt bij montage aan de muur, hoewel de luidspreker niet meer dan drie kilogram kan dragen. Het uiteindelijke doel is om op te gaan in een interieur. Vanuit die hoek lijkt het combineren van artwork en een luidspreker een natuurlijke progressie voor de Symfonisk-serie.

Voor het overige zijn dus nog geen details bekend gemaakt. Ikea en Sonos hebben nog niet precies bekendgemaakt wanneer ze van plan zijn hun nieuwste samenwerkingsinspanningen formeel aan te kondigen. Wanneer de producten op de markt zullen verschijnen is dus ook nog niet bekend.

Wordt vervolgd.


EDITORS' CHOICE