De CDA-16 is een 16-kanaals eindversterker van Bowers & Wilkins

Het Engelse audiomerk Bowers & Wilkins heeft een geheel nieuwe 16-kanaals eindversterker aangekondigd genaamd CDA-16. De nieuwe CDA-16 is bedoeld voor inbouw uit het zicht in een 19-inch rek. Hij is bij uitstek geschikt voor aansturing van luidsprekers die in muren of plafonds zijn verwerkt. Eventueel kunnen kanalen worden samengevoegd voor meer vermogen en de CDA-16 is dus flexibel in gebruik.

Bowers & Wilkins CDA-16: 16-kanaals custom-install versterker

De CDA-16 eindversterker van Bowers & Wilkins kan tot acht afzonderlijke kamers in een woning voorzien van hoogwaardig stereogeluid, allemaal vanuit één compacte behuizing. Volgens de fabrikant gaat de wereldwijde levering deze maand beginnen. Volgens de fabrikant is de CDA-16 speciaal is ontworpen om te werken met al zijn bestaande aangepaste installatiesluidsprekers van B&W, maar we mogen veronderstellen dat hij ook met luidsprekers van andere merken zal kunnen samenwerken.

De behuizing heeft een 1U-rackformaat en is dus behoorlijk compact, maar de CDA-16 biedt 50 Watt aan elk van de 16 kanalen als sprake is van een luidsprekerimpedantie van acht Ohm, oplopend tot 100 Watt aan vier Ohm. De CDA-16 heeft klasse D topologie aan boord en is dus krachtig en efficiënt zonder al te veel warmteontwikkeling. Kanalen kunnen ook worden gebrugd voor maximaal 200 Watt aan acht Ohm. De A-gewogen S/R-verhouding is volgens opgave van de fabrikant groter dan 100 dB.

Muzieksignaal komt binnen via acht paar cinch-ingangen voor analoge verbindingen op lijnniveau, samen met de slimme optie om slechts één set ingangen te gebruiken als een 'globale' verbinding die hetzelfde signaal deelt over alle uitgangen.

Bowers & Wilkins CDA-16: prijs en leveringsinformatie

De Bowers & Wilkins CDA-16 wordt verkocht voor een adviesprijs van  2.000 euro.

MERK

EDITORS' CHOICE