NIEUWS

Audiozen Embrace: hybride versterker met knuffelcontrole

Het Italiaanse audiobedrijf Audiozen heeft de Embrace uitgebracht, een hybride geïntegreerde versterker die gemaakt is om de luisteraar te omhelzen. Aan de rechterkant is een grote draaiknop geplaatst waarmee de knuffelintensiteit kan worden geregeld. De voeding is in een aparte kast geplaatst. 

Audiozen Embrace: geïntegreerde versterker met buizen in de voortrap

Gevestigd aan de voet van de Etna op Sicilië, maakt de Italiaanse audiofabrikant Audiozen sinds sinds 2009 high-end versterkers met de mantra “laat je oren je gids zijn”. De nieuwe Embrace, een vervanging voor de bestverkopende Alchemy hybride geïntegreerde versterker van het bedrijf, heeft twee buizen van het type ECC88 aan boord. De eindtrap is gemaakt van halfgeleiders. “En in dit tijdperk waarin contact tussen mensen bijna verboden is, hebben we zoveel passie in dit project gestoken dat we je deze keer de knuffel geven: de nieuwe Embrace-versterker is niet geïntegreerd, want hij integreert niet maar omarmt een buizenvoorversterker en een transistor-eindtrap”, aldus Audiozen op zijn website.

Audiozen zegt dat de keuze van de componenten nauwgezet is, met de voorversterker met twee NOS-buizen, ClarityCap ESA-serie polypropyleen condensatoren en een transistor-eindtrap.

Het in een aparte kast ondergebrachte voedingsgedeelte bevat drie ringkerntransformatoren: een paar van 50 VA speciaal voor het voorversterkergedeelte en een grotere eenheid van 300 VA die is aangesloten op de vermogenstrap. Op het voorpaneel is de aan / uit-schakelaar gelabeld 'hug power' en heeft een stand-by-stand om de kern van de buizen voorzichtig te verwarmen voordat ze worden ingeschakeld.

De volumeknop is omgedoopt tot 'knuffelintensiteit'-regelaar. De VU-meters zijn 'knuffelmeters' (waarbij het niveau van de achtergrondverlichting wordt geregeld door een 'knuffelmeters light'-draaiknop), en bij het selecteren tussen de vier cinch-lijningangen, kan de gebruiker de aangenaam genaamde' uw keuze'-schakelaar gebruiken. Een afstandbediening wordt ook meegeleverd. We weten niet wat voor aanduidingen daarop staan.

Het strakke aluminium frontpaneel is tien millimeter dik en staat in contrast met houten zijkanten gemaakt van duurzaam acht millimeter dik Aziatisch doussié hout en een transparante perspex bovenplaat zodat de gebruiker het hart van de versterker kan bekijken.

De Embrace, die in klasse AB werkt, kan 100 Watt per kanaal aan acht Ohm leveren en 175 Watt per kanaal aan vier Ohm. Het opgegeven frequentiebereik loopt van 20 Hz tot 50 kHz (+/- 3 dB). De opgegeven S/R-verhouding is 101 dB. De versterker meet 350 x 135 x 295 millimeter (B x H x D) en weegt 5,4 kilogram. De voedingseenheid meet 340 x 95 x 245 millimeter en weegt 7,4 kilogram

Audiozen Embrace: prijs en leveringsinformatie

We weten nog niet wanneer de levering gaat beginnen en ook is nog geen officiële prijsinformatie voor de Benelux bekend.

EDITORS' CHOICE