NIEUWSPanasonic

Panasonic SC-PMX802: speelklaar alles-in-één systeem

Het Japanse Panasonic heeft een nieuw alles-in-één systeem aangekondigd genaamd SC-PMX802. Het nieuwe systeem heeft uitgebreide radiofuncties, streamingfuncties en een cd-loopwerk. Passende luidsprekers worden meegeleverd. De versterkingstechniek is afkomstig van zusterbedrijf Technics. Naar verwachting kan het apparaat vanaf juli 2021 geleverd worden.

Panasonic SC-PMX802: klassiek ontwerp in een nieuw jasje

Het nieuwe SC-PMX802 hifisysteem van Panasonic biedt op het gebied van bronnen bijna alles wat tegenwoordig mogelijk is. Internetradio, streamingdiensten, bluetooth, AirPlay 2 en Google Chromecast bieden een breed scala aan mogelijkheden. Dan is er ook nog FM-radio, DAB+, bluetooth-connectiviteit en een cd-loopwerk. Ook kan een multiroom-systeem worden geïmplementeerd met andere Chromecast-compatibele producten.

Met een extra aux en digitale optische ingang kan de SC-PMX802 ook worden aangesloten op een televisie. Auto-play van de aux-ingang zorgt ervoor dat het systeem automatisch inschakelt als de televisie wordt opgestart. De meeste muziekbestanden met een hoge resolutie tot 24-bit/196 kHz kunnen ook worden afgespeeld via de USB-aansluiting. Volgens Panasonic zijn de meegeleverde drieweg luidsprekers speciaal geoptimaliseerd voor het afspelen van muziek met een hoge resolutie. De silk-dome tweeters gaan tot 50 kHz. De houten behuizing van de speakers heeft een zwarte afwerking en integreert daarmee volgens de fabrikant perfect in de woonkamer.

De versterkerschakeling Jeno-Engine, bekend van zutermerk Technics, kan maximaal 120 Watt leveren. De SC-PMX802 is voorzien van een metalen behuizing en een aluminium frontpaneel.

De nieuwe SC-PMX802 lijkt een heel compleet en makkelijk te bedienen systeem. Wellicht een leuke aanvulling voor een slaapkamer, studeerkamer of kinderkamer? Dat mag de consument zelf bepalen. Wie nog niets in de woonkamer heeft staan, is misschien ook wel gecharmeerd van dit audiosysteem van Panasonic. En wie later op zou willen waarderen, kan dit systeem alsnog van de woonkamer naar een andere kamer verplaatsen.

De SC-PMX820 zal vanaf juli 2021 verkrijgbaar zijn in een zwarte of zilverkleurige uitvoering voor een adviesprijs van 549 euro.


EDITORS' CHOICE