Audio-Technica AT-LP60XBT-USB: volautomaat met bluetooth en USB

Gemak dient de mens. Het Japanse Audio-Technica heeft de AT-LP60XBT-USB aangekondigd, een betaalbare volautomatische draaitafel die speelklaar wordt opgeleverd, dus inclusief arm en voorgemonteerd element. De AT-LP60XBT-USB is ook voorzien van bluetooth-connectiveit en een USB-aansluiting om opgelegde platen eventueel te digitaliseren.

Audio-Technica AT-LP60XBT-USB

“Knip het koord door, bewaar het vinyl. De AT-LP60XBT-USB biedt u alle geweldige functies van de opnieuw ontworpen AT-LP60X volautomatische stereodraaitafel met riemaandrijving met het extra gemak van draadloze Bluetooth- en USB-connectiviteit,” aldus de wervende tekst van Audio-Technica op zijn website.

De platenspeler kan worden gekoppeld met luidsprekers, koptelefoons of andere draadloze apparaten. Met zijn CSR BT-chipset kan de draaitafel zelfs verbinding maken met apparaten die de Qualcomm aptX  audiocodec ondersteunen, die een sterk verbeterde geluidskwaliteit biedt ion vergelijking met de standaard SBC-codec.

De AT-LP60XBT-USB is een volautomatische platenspeler met riemaandrijving. Een plaat opleggen is dus kinderlijk eenvoudig. Uiteraard kan de AT-LP60XBT-USB zowel 33-1/3 als 45-toeren platen afspelen. De USB-aansluiting biedt de mogelijkheid om vinyl naar digitaal te  converteren. Download gewoon de gratis Mac- en pc-compatibele Audacity-opnamesoftware (of software naar keuze) en begin met het converteren van platen naar digitale audiobestanden.

Naast de USB-uitgang is de platenspeler ook uitgerust met een cinch-uitgang en een ingebouwde schakelbare phono-voorversterker. De AT-LP60XBT-USB kan dus goed beschouwd met zo ongeveer elk apparaat contact maken.

De toonarmbasis en headshell zijn volgens de fabrikant opnieuw ontworpen om de tracking te verbeteren en resonantie te verminderen. Een mm-element met vervangbare stylus is geïntegreerd in de headshell voor goede prestaties en eenvoudige afstelling.

De AT-LP60XBT-USB wordt geleverd met een 45-toerenadapter, een verwijderbare scharnierende stofkap en een (externe) AC-adapter. Zo op het eerste gezicht is de AT-LP60XBT-USB een betaalbare maar intussen zeer complete en eenvoudig te bedienen draaitafel.

Audio-Technica AT-LP60XBT-USB: prijs en leveringsinformatie

We weten nog niet vanaf wanneer de nieuwe draaitafel van Audio-Technica kan worden geleverd. De prijs voor de Benelux moet nog bekend worden gemaakt.

MERK

EDITORS' CHOICE