NIEUWSQuadral

Quadral Signum: nieuwe productlijn voor de prijsbewuste consument

Het Duitse audiobedrijf Quadral introduceert de luidsprekerproductlijn Signum. De leden van de Signum-lijn leveren volgens de fabrikant een combinatie van boeiend en dynamisch geluid, geavanceerde technologieën en een elegant uiterlijk. De Signum is een unieke geluidservaring die wordt bereikt met een vriendelijke prijs-kwaliteitverhouding, aldus Quadral.

Quadral Signum: voor tweekanaals of meerkanaals geluid

Met de Signum-serie presenteert het in Hannover gevestigde audiobedrijf Qudral  een nieuwe serie in de prijsbewuste markt. Enkele nieuwe technische features zijn geïntroduceerd, zoals de RiCom-tweeter die afkomstig is uit duurdere modellen. De serie begint bij 195 euro per stuk en is verkrijgbaar in wit en zwart.

In de Signum is de RiCom-tweeter gebruikt, die voorheen alleen in geselecteerde hoogwaardige Quadral-modellen werd aangetroffen. Nu betreedt dit ontwerp de audiofiele middenklasse. De RiCom Sigma is een ultralicht ringmembraan van zijde. De driver wordt, dankzij een zeer lage bewegende massa en de afwezigheid van diafragma-resonanties, gekenmerkt door een ongeëvenaarde vrijheid, dynamiek en perfecte weergave van details, en benadert gevaarlijk de weergavekwaliteit van de legendarische lintspeakers. De delicate ringkoepel is bedekt met een beschermend gaas.

De nieuwe Ri-Com Signum-tweeter wordt gecombineerd met de woofers en midrange-drivers met diafragma's met een opgedampte coating van titanium voor een gedetailleerde en dynamische geluidsweergave in het laag- en middenbereik. Bovendien zijn de aandrijvingen van de transducers verbeterd door de geometrie van het magnetische veld te optimaliseren, hetgeen heeft bijgedragen aan een beter gebruik ervan. Dit resulteerde in een verhoogde reproductiedynamiek en verminderde vervorming.

“In stereomodus weten goed ontworpen en mooi ogende luidsprekers te imponeren met de perfecte combinatie van kracht en uitstekende dynamiek. En dankzij twee vloerstaanders, een monitorluidspreker en een compacte centerluidspreker creëer je een homogeen klinkende thuisbioscoop met de leden van de Signum-lijn,” zo verklaren de makers van de Signum-lijn.

Quadral Signum: prijzen en leveringsinformatie

De nieuwe Signum-serie komt in de loop van deze en volgende maand beschikbaar. De adviesprijzen zijn als volgt:

Signum 90:           495 euro per stuk
Signum 70:           395 euro per stuk
Signum 20:           195 euro per stuk
Signum 10 Base:  295 euro per stuk


EDITORS' CHOICE