NIEUWSSiltech

Siltech Symphony: zware manshoge vloerstaander met een delicate stem

Maak kennis met Siltech Symphony, een revolutionaire nieuwe luidspreker die de magie van liveoptredens transformeert zoals volgens de fabrikant nog nooit eerder is gedaan met een audiosysteem. The Symphony Luidsprekersysteem is, zoals is af te leiden uit de betekenis van het oorspronkelijke Griekse woord 'symphonia', een harmonieus evenwicht tussen de allerbeste drivers die beschikbaar zijn, met een kast verdeeld in drie niveaus van buitengewone stijfheid en een passief-actieve werking. De Symphony voldoet volgens de fabrikant aan de criteria van een geweldige high-end luidspreker: een grote bandbreedte, ultralage vervorming en het vermogen om opmerkelijk hoge geluidsniveaus te leveren en nog belangrijker: ook live klinken op de laagste luisterniveaus.

Siltech Symphony: het echte geluid van muziek

Het Nederlandse Siltech is vooral bekend als kabelfabrikant, maar het bedrijf bouwt ook enkele versterkers. Siltech heeft nu ook een luidspreker in zijn assortiment en deze luidspreker speelt volgens het bedrijf aan de bovenkant van de markt. Met een gewicht van 244 kilogram is het in elk geval een gewichtige luidspreker.

“Ondanks zijn grote technische diepgang, verblindt de Symphony u niet met wetenschap. Het mag dan een technologisch hoogstandje zijn, het eindresultaat klinkt natuurlijk en organisch. Het brengt de volle majesteit van elk muziekstuk over, naast de kleinste subtiele nuances en ingewikkelde details. De luidspreker lost op in elke luisterruimte en doet een stap opzij om de muziek recht naar je toe te brengen. De muziek raakt je, raakt je hart en huid zoals in een concertzaal of stadion,” aldus Siltech op zijn website.

Symphony reproduceert alles, van de laagste kathedraalorgelnoten of dansmuziek sub-bas tot de hoogste cimbaalklanken en vioolharmonischen. Het vangt de glans van koperblazers, de glinstering van strijkers en de warmte van menselijke stemmen. Dit wordt ondersteund door het vermogen om enorme hoeveelheden lucht te verplaatsen wanneer dat nodig is. Deze luidspreker neemt je mee naar het hart van de voorstelling en brengt de magie van muziek naar je luisterruimte.

Het Symphony luidsprekersysteem is, net als de betekenis van het originele Griekse woord “symphonia”, een harmonieus evenwicht tussen de allerbeste drivers die er zijn, gemonteerd in een kast met de hoogste stijfheid. De kast is verdeeld in drie niveaus. Elke subbehuizing is zorgvuldig losgekoppeld van de andere met echte robijnrode elementen en behandelt een deel van het frequentiespectrum van onder naar boven.

Onregelmatig gevormd om ongewenste trillingen te verminderen, herbergt de baskast van de Symphony vier enorme 18-inch woofers per luidspreker. Hierdoor kan het enorme hoeveelheden lucht verplaatsen en zuivere bassen leveren tot onder de grens van het menselijk gehoor, een aardschokkende frequentie van 17 Hz. Het is ontworpen om bassen grotendeels vanaf de voorkant van de luidspreker uit te stralen in plaats van erachter, om interactie in de kamer te minimaliseren.

De middelste laag van de Symphony herbergt drie speciale middentoner die speciaal zijn gepositioneerd om plafond- en vloertrillingen te verminderen. Vijf extra tweeters inclusief diamanten dome-tweeters geven een naadloze reproductie van de hoge frequenties. Het resultaat is een ultra-uitgebreide hoogrespons tot 100 kHz (-3dB) en dat is vijf keer hoger is dan het menselijk gehoor.

De bovenste behuizing heeft een lagere middentoner met een speciale ovaalvormige spreekspoel voor de meest pure weergave van zang. Alle drie de subassemblages zijn fysiek van elkaar losgekoppeld door robijnrode schijven en in de tijd uitgelijnd, zodat de muziek in perfecte fase bij de luisteraar aankomt. Mensen zijn het meest gevoelig voor middenfrequenties van 200 Hz en 3 kHz. Siltech’s ingenieurs erkenden dit en ontwierpen een lijnbron van vier speciale drivers die samenwerken met een uitzonderlijk lage vervorming en compressie, waardoor pure en vrije dynamiek mogelijk is. Dit levert een heerlijk natuurlijk geluid op met een uiterst nauwkeurig stereobeeld.

Siltech Symphony: technische specificaties

  • Frequentiebereik: 17 Hz tot 100kHz (-3 dB)
  • Minimaal ingangsvermogen: 20 Watt RMS per kanaal
  • Maximale SPL: 115 dB voor clippen
  • Totale harmonische vervorming: <0,25%, 20 Hz  – 20 kHz
  • Afmetingen: 700 x 800 x 1.900 millimeter (B x D x H, zonder voet)
  • Gewicht: totaal 244 kilogram (resp. 180, 43, 21 kilogram voor bas, midden, boven)
  • Land van herkomst: Nederland

 

Siltech Symphony: prijs en leveringsinformatie

Wij weten nog niet wanneer de nieuwe Symphony geleverd kan worden. De prijs voor de Benelux moet nog bekend worden gemaakt. Meer weten? Kijk dan op de website van Siltech.

EDITORS' CHOICE