NIEUWSSVS

SVS kondigt 3000 Micro Subwoofer aan (en hij is klein)

De Amerikaanse luidsprekerbouwer SVS heeft zijn tot op heden kleinste subwoofer aangekondigd. De nieuwe 3000 Micro subwoofer combineert twee drivers met een diameter van acht inch met 800 Watt versterkervermogen en dat allemaal in een microbehuizing van minder dan 30 centimeter hoog. Voor deze micro subwoofer is dus altijd wel een plaatsje te vinden.

SVS 3000 Micro subwoofer: krachtige lage tonen uit een kleine behuizing

SVS heeft een toevoeging aan het portfolio van betaalbare thuistheatersubwoofers aangekondigd. De nieuwe SVS 3000 Micro-subwoofer is voorzien van twee tegenover elkaar liggende SVS-drivers met een diameter van acht inch. SVS geeft een frequentiebereik op van 23 Hz tot 240 Hz. Het onderscheidende kenmerk van de nieuwe subwoofer is de compacte behuizing van 278 x 297 x 271 millimeter (H x B x D).

“Te lang zijn micro-subwoofers bedriegers geweest in de categorie met teleurstellende output, verminderde geluidskwaliteit, gebrekkige techniek en andere prestatieproblemen. In de wereld van subwoofers is de 3000 Micro een goocheltruc. De enorme output, indrukwekkende uitbreiding en uiterste nauwkeurigheid van zo'n kleine behuizing is ongekend en bevestigt de erfenis van SVS om met elk nieuw product de lat voor prestaties te leggen,” aldus Gary Yacoubian, voorzitter van SVS.

SVS zegt dat het ontwerpen van een subwoofer die een output kan leveren die je kunt voelen op de laagste frequenties, terwijl het thermische en energiebeheer in een microbehuizing gehandhaafd blijft, altijd de uitdaging is geweest voor fabrikanten. De categorie is belast met een zwakke output, vervorming, een teleurstellende gebruikerservaring en ongecontroleerde beweging van de kast. Van micro-subwoofers is zelfs bekend dat ze door een kamer kunnen 'dansen'. De nieuwe 3000 Micro beantwoordt de uitdaging met een krachtige reeks innovaties verpakt in een compacte 10-inch kast. Te beginnen met de aandrijfeenheden, de volledig actieve dubbele tegengestelde acht inch SVS-drivers ontketenen bloedstollende low-end met nauwkeurige controle. Door tegelijk in tegengestelde richtingen te bewegen, wordt de mechanische energie die naar de kast wordt overgebracht, effectief opgeheven. Dit creëert een sonisch inerte behuizing en lost het probleem op van micro-subwoofers die door een kamer bewegen.

De actieve dubbele drivers zijn parallel aangesloten op een enkele eindversterker. Beide drivers ontvangen exact dezelfde hoeveelheid stroom, hetgeen volgens de fabrikant zorgt voor een precieze, nauwkeurige bas, zonder vervorming. Een progressieve omgekeerde surround zorgt voor maximale excursie en is van cruciaal belang voor het verplaatsen van enorme hoeveelheden lucht en het genereren van geluidsdrukniveaus die je kunt voelen bij de diepste frequenties van zo'n kleine behuizing.

Goede drivers hebben natuurlijk een even capabele versterker nodig. SVS-ingenieurs hebben naar eigen zeggen baanbrekende innovaties van de referentie SVS 16-Ultra-subwoofers toegepast om de Sledge STA-800D2-versterker te creëren met discrete MOSFET-uitgang die de hoge stroomuitgang van MOSFET-transistors combineert met klasse D efficiëntie. Met een indrukwekkend 800 Watt RMS en 2500+ Watt piekvermogen en een verbluffend lage vervorming, ontketent het unieke ontwerp een bijna onbeperkte stroom op aanvraag naar de actieve dubbele driverarray, terwijl de nauwkeurige controle behouden blijft. De 3000 Micro verwerkt volgens de makers moeiteloos veeleisende basinhoud, terwijl de frequentierespons altijd nauwkeurig blijft.

Gebruikmakend van de enorme kracht van de Sledge-versterker is een 50 MHz Analog Devices Audio DSP met 56-bits filtering beschikbaar, die beweert de meest geavanceerde DSP-engine te zijn die beschikbaar is in een subwoofer voor thuis. De overvloedige verwerkingskracht handhaaft een ongerepte geluidskwaliteit die trouw is aan het bronmateriaal door middel van geavanceerde afstemming in de kamer, geoptimaliseerde frequentieresponscurves, krachtige DSP-regelaars en meer. Dit niveau van verwerkingskracht is een anomalie in deze prijsklasse en speelt een sleutelrol bij het maximaliseren van het real-world potentieel van de 3000 Micro-subwoofer.

SVS 3000 Micro subwoofer: instellen en bediening met een app

De 3000 Micro biedt ook handige bediening en aangepaste presets via de SVS subwoofer DSP smartphone-app voor Apple-, Android- en Amazon-apparaten. De SVS-subwoofer-app is de handigste manier om het volume te regelen, toegang te krijgen tot meerdere DSP-functies en aangepaste voorinstellingen te programmeren voor afstemming met één druk op de knop, geoptimaliseerd voor muziek, films, games en meer. Met de app kunnen ook de crossover-frequenties worden aangepast. Voorts heeft de gebruiker de beschikking over een parametrische EQ met drie banden. Polariteit, kamerversterking en meer kunnen aangepast worden vanuit de favoriete stoel.

De SVS-subwoofer-app maakt het mogelijk om subwoofers een naam te geven in het geval van duals, en aangepaste presets om eenvoudig tussen luistermodi te schakelen. Bluetooth-connectiviteit biedt volledige controle, zelfs wanneer de subwoofer uit het zicht is, en bi-directionele feedback toont aanpassingen in realtime op zowel de app als de subwooferinterface op het achterpaneel.

SVS 3000 Micro subwoofer: constructie en behuizing

Subwoofers die in staat zijn tot dergelijke extreme prestatieniveaus, vereisen even formidabele behuizingsontwerpen, dus de 3000 Micro is voorzien van extra dikke MDF zijschotten en stijve interne verstevigingen om de actieve dubbele driverconstructie te ondersteunen en om een akoestisch inerte omgeving te garanderen. Het versterkte interne ontwerp elimineert elke kans op verkleuring of resonantie van de kast, zelfs wanneer de diepste lage frequenties op hoog volume worden gespeeld. SVS koos ervoor om geen passieve radiator met dubbele driver te gebruiken die in veel micro-subwoofers werd gebruikt vanwege hun reputatie voor opgeblazen, eentonige bas.

SVS 3000 Micro subwoofer: prijs en leveringsinformatie

De koper kan kiezen uit een zwarte of witte uitvoering. Voor een bedrag van net geen 1.000 euro wisselt hij van eigenaar. Wie er meteen twee zou kopen betaalt 1.899 euro. Naar verwachting zal de levering in de tweede helft van april gaan beginnen, al verwacht de importeur er op kortere termijn al over te kunnen beschikken. Kijk voor meer informatie op de website

MERK

EDITORS' CHOICE