NIEUWSAstell&Kern

Astell & Kern lanceert USB-C Dual Dac Cable

Astell & Kern, dat vooral bekend is als fabrikant van compacte en veelal draagbare audioapparaten, heeft de Astell & Kern USB-C Dual Dac Cable geïntroduceerd voor gebruik in combinatie met smartphones, tablets en pc's. De USB-C Dual Dac Cable past in elke jaszak of handtas en is bedoeld om het geluid van een smartphone, tablet of pc op te waarderen. De USB-C Dual Dac Cable komt komend voorjaar op de markt.

Astell & Kern USB-C Dual Dac Cable

De compacte Astell & Kern USB-C Dual Dac Cable voegt zich bij de reeks draagbare digitale audiospelers (DAP's) en hoofdtelefoons van het bedrijf en is ontworpen om de geluidsprestaties van een Android-smartphone, Windows 10-pc, tablet-pc of MacOS-computer te verbeteren. Apparaten die werken met iOS, zoals iPhones en iPads, worden momenteel niet ondersteund. De Dual Dac Cable, die zijn voeding uit het bronapparaat haalt, vereist immers meer stroom dan dat de huidige iOS-apparaten kunnen leveren.

Zoals de naam al doet vermoeden, zitten in het hart van de Astell & Kern USB-C Dual Dac Cable een tweetal Cirrus Logic CS43198 MasterHIFi DAC-chips. Deze ondersteunen audioweergave tot een resolutie van native DSD256 en PCM tot 32-bit/384 kHz. De twee DAC's zijn samengevoegd met een onafhankelijke analoge versterker die is ontworpen om een voldoende vermogen te leveren om verschillende hoofdtelefoons met hoge impedantie met een uitgangsniveau van 2 Volt (rms) aan te kunnen sturen, aldus de fabrikant. De opgegeven S/R-verhouding is 118 dB en het frequentiebereik loopt van 20 Hz tot 20 kHz.

Astell & Kern is geen onbekende op het gebied van compact audiocircuit- en versterkerontwerp en was daarom in staat om een complex en sterk geïntegreerd circuitontwerp te creëren met als resultaat een apparaat met het formaat van een pakje kauwgom (17 x 50 x 10,3 millimeter). De op maat gemaakte condensatoren van Astell & Kern, die ook deel uitmaken van het assortiment hoogwaardige DAP's, optimaliseren het audiocircuit om stroomfluctuaties te onderdrukken en een stabiele werking te bieden.

Het is niet verwonderlijk dat de connectiviteit aan de ene kant een USB-C aansluiting en aan de andere kant een 3,5 millimeter jackplugaansluiting is. De AK USB-C Dual Dac Cable is voorzien van een op maat gemaakte, duurzame vieraderige kabel die is ontworpen om ruw gebruik onderweg te weerstaan en signaalinterferentie te verminderen. De Technora-aramidevezelkern zou externe ruis moeten blokkeren. Het dikke verzilverde koper is om deze middenstreng gewikkeld, met een verdere laag koper in een spiraalvormige opstelling. De toevoeging van koperdraad helpt volgens de fabrikant om een helder en rijk ruimtelijk geluid te krijgen, terwijl de afzonderlijke afschermingsbehandeling op de kabel wordt toegepast om vervorming en digitale en analoge signaalruis van het afspeelapparaat te blokkeren.

De behuizing van 25 gram is helemaal in de stijl van Astell & Kern. De opvallende hoeken komen ook terug in het ontwerp van de draagbare muziekspelers van de fabrikant. De gladde, gepolijste behuizing gemaakt van een zinklegering belooft een premium gevoel en robuustheid voor het leven onderweg.

Astell & Kern USB-C Dual Dac Cable: prijs en leveringsinformatie

De Astell & Kern USB-C Dual Dac Cable komt naar verwachting in de loop van april of mei op de markt. De prijs voor de Benelux moet nog bekend worden gemaakt.


EDITORS' CHOICE