Advance Paris lanceert bluetooth-producten WTX-Tubes en HDT800

Het Franse audiomerk Advance Paris heeft een tweetal nieuwe bluetooth-producten aangekondigd genaamd WTX-Tubes en HDT800. De HDT800 is een bluetooth-zender en de WTX-Tubes is een bluetooth-ontvanger. Deze laatste valt op door de plaatsing van buizen in de analoge eindtrap.

Advance Paris WTX-Tubes: bluetooth ontvanger met buizen

De WTX-Tubes van het Franse Advance Paris is een ontwerp waar de fameuze Raytheon 5703 vacuumbuisjes in een klasse A setup zijn ingezet in de uitgangstrap, net na de DA-converter en voor de analoge uitgang. De buizen zijn gemonteerd in isolerende houders om microfonische effecten te onderdrukken en voor een constante temperatuur te zorgen. De analoge uitgang is uitgevoerd in cinch.

Advance Paris WTX-Tubes: hoogwaardige DA-converter

Er wordt door Advance Paris geen gebruik gemaakt van de door Qualcomm in de standaard bluetooth-chipset geïntegreerde DA-converter. De ontwerpers hebben een aftakking gemaakt waarmee het signaal wordt geleid naar zelf gekozen en hoger gekwalificeerde Cirrus Logic/Wolfson WM8740 DAC-chip die signaal tot een resolutie van 24-bit/192 kHz kan verwerken. Ondanks dat bluetooth 5.0 HD een maximale resolutie heeft van 24-bit/48 kHz wordt de WM8740 met zijn hogere resolutie ingezet vanwege zijn mooie klank.

Liever een eigen externe DA-converter gebruiken? Dat kan. De WTX-TUBES heeft ook een optische en coaxiale uitgang.

De WTX-Tubes heeft een adviesprijs van 329 euro.

Advance Paris HDT800: bluetooth-zender

De Advance Paris HDT800 is een bluetooth-zender met de nieuwste aptX5.0 HD low-latency techniek die een betere resolutie dan cd-kwaliteit kan leveren. Volgens de fabrikant is er geen waarneembare lipsync problemen bij TV, video en gaming. De HDT800 kan worden aangesloten op apparaten die zijn voorzien van analoge, digitale optische of coaxiale uitgang of een USB-uitgang.

De HDT800 kan een TV, PC, receiver en andere audio-apparaten geschikt maken om muziek naar een bluetooth hoofdtelefoon, luidsprekers of naar een andere audioproduct dat is voorzien van een bluetooth ontvanger (receiver) te streamen, bijvoorbeeld apparaten van Advance Paris die zijn voorzien van de X-FTB01 of X-FTB02 bluetooth ontvanger.

Een bestaand audioproduct dat niet beschikt over een bluetooth ontvanger kan geschikt gemaakt worden door een bluetooth ontvanger van Advance Paris (WTX-500, 700, 1100 en WTX-tubes) op dit apparaat aan te sluiten.

Er kunnen zelfs twee Bluetooth ontvangers gelijktijdig aan de HDT800 gekoppeld worden. Het bereik binnenshuis is ca. 30 meter en buitenshuis 53 meter, mits geen noemenswaardige obstakels. Aansluitkabels worden meegeleverd

De HDT800 heeft een adviesprijs van 129 euro.

MERK

EDITORS' CHOICE