NIEUWSSonos

Auto's van Audi krijgen luidsprekers van Sonos

Het Duitse automerk Audi en het Amerikaanse Sonos gaan samenwerken. Sonos heeft een deal met Audi bevestigd om de volgende elektrische auto van de Duitse autofabrikant met luidsprekers uit te rusten. De eerste auto met een Sonos-audiosysteem is de Audi Q4 E-Tron, een hoogwaardige 100% elektrische SUV die in april op de markt komt.

Er zijn nog geen details bekendgemaakt over de samenwerking van Sonos en Audi, maar kort geleden plaatste Audi foto's van het interieur van zijn volgende EV. Fans met scherpe ogen zagen al snel Sonos-luidsprekers verspreid over het interieur, tussen de gestikte leren stoelen en het futuristische heads-up display.

Sonos CEO Patrick Spence, heeft het nieuws bevestigd: “we willen in alle verschillende audiocategorieën zitten, en een groot deel daarvan zit in de auto. ... Ons eerste partnerschap van onze geluidservaring naar auto's brengen is met Audi,” aldus Spence. Het luxe automerk biedt momenteel optionele audio van zowel Bose als Bang & Olufsen, maar het is niet bekend of Audi en Sonos zullen samenwerken aan toekomstige voertuigprojecten. Mogelijk leren we meer wanneer Q4 E-tron volgende maand debuteert.

Sonos was niet eerder in auto’s te vinden, maar het bedrijf zei onlangs dat het “de leider op het gebied van geluidservaring wil zijn in alle aspecten van je leven,” dus dat is niet alleen thuis maar ook in de auto.

EDITORS' CHOICE