NIEUWSMeze

Meze Audio Empyrean Phoenix: hoofdtelefoon voor kunstliefhebbers, in beperkte oplage

De in Roemenië gevestigde hoofdtelefoonbouwer Meze Audio heeft de Empyrean Phoenix aangekondigd, een exclusieve over-ear hoofdtelefoon die wordt gebouwd vanwege het tienjarig jubileum van de fabrikant. De nieuwe Empyrean Phoenix wordt een exclusief ding want er zullen er maar honderd van gebouwd worden.

Meze Audio Empyrean Phoenix: tienjarig jubileummodel

Meze Audio, de Roemeense fabrikant van boetiekhoofdtelefoons, markeert het eerste decennium van zijn bestaan door het uitbrengen van een beperkte oplage van hun over-ear vlaggenschip model Empyrean. De nieuwe Art Gallery Empyrean Phoenix-hoofdtelefoon is beperkt tot slechts honderd exemplaren wereldwijd, elk met een uniek serienummer en een CNC-gefreesd aluminium chassis dat met de hand is beschilderd met een op vlammen geïnspireerd rood en zwart ontwerp. De onregelmatige patronen creëren een contrast en spel van licht en schaduw.

De vurige telefoon, geïnspireerd op de mythe van de phoenix, maakt ook gebruik van Meze's gepatenteerde isodynamische array-drivers die gebruik maken van technologie die naar verluidt is verkregen door Sovjet-spionnen tijdens de Koude Oorlog. Terwijl conventionele hoofdtelefoondrivers een beweegbaar diafragma en een centrale elektromagnetische spoel hebben, hangt het membraan hier tussen twee spoelen die onafhankelijk trillen terwijl de elektrische stroom vloeit. Maar helpt het om de koptelefoon beter te laten klinken? Meze Audio denkt van wel.

“We wilden het eerste decennium van Meze Audio op een werkelijk opmerkelijke manier vieren, een die past bij onze liefde voor geweldige esthetiek, goed vakmanschap en innovatieve techniek. Wat we hebben bereikt, kan alleen worden omschreven als een werk van hedendaagse kunst.,” aldus Antonio Meze, hoofdontwerper en oprichter van Meze Audio.

De exclusieve Empyrean Phoenix zal worden geleverd met twee paar oorkussens, de ene van echt leer en de andere van alcantara. Een koperen kabel naar keuze wordt meegleverd en de koper kan kiezen tussen standaard 6,3 millimeter jackplug, gebalanceerde vierpins XLR, gebalanceerd 2,5 millimeter jackplug en gebalanceerd 4,4 millimeter jackplug.

Meze Audio Empyrean Phoenix: prijs en leveringsinformatie

De Meze Audio Empyrean Phoenix Art Gallery Edition is verkrijgbaar voor net geen 4.000 euro. Er is een levertijd van dertig dagen vanwege de handmatige en gelimiteerde productie. Meer weten? Kijk dan op de website van Meze Audio.


MERK

EDITORS' CHOICE