NIEUWSTriangle

Triangle viert 40ste verjaardag met twee jubileumluidsprekers

De Franse luidsprekerfabrikant Triangle viert dit jaar zijn veertigste verjaardag en om het feestje luister bij te zetten brengt de fabrikant een tweetal jubileummodellen uit. Drieweg vloerstaander Antal en tweeweg monitormodel Comète zijn voorzien van nieuwe hoorngeladen TZ2520MG tweeters en kleine geplooide midrange drivers gemaakt van cellulosepapier, evenals roségouden versieringen allemaal gepast in hoogwaardige houtfineer kasten. Triangle's 40th Anniversary Limited Edition-luidsprekers beloven de nieuwste akoestische innovaties van het Franse bedrijf. Beide modellen zijn verkrijgbaar in een lichtgekleurde of een donkergekleurde uitvoering.

Veertig jaar Triangle

Triangle's Antal en Comète 40th Anniversary Limited Edition-luidsprekers, beiden basreflex modellen, zijn uitgebracht om de verjaardag van het in Villeneuve-Saint-Germain gevestigde merk te vieren. Naar verluidt wordt ook het personeel in het zonnetje gezet, van wie sommigen al vijfendertig jaar bij het bedrijf werken.

Triangle Antal 40th: drieweg vloerstaander

De Antal 40th meet 200 x 345 x 1.090 millimeter (B x D x H) en is voorzien van een nieuwe roségoud geanodiseerde magnesium dome-tweeter, exclusief ontwikkeld voor de twee 40th Anniversary-modellen in plaats van Triangle's gebruikelijke metalen domed-model met compressiekamer. De nieuwe dome-tweeter van roségoud en geanodiseerd magnesiumcomposiet produceert naar verluidt gecontroleerde vervorming en een uitstekende richtingsgevoeligheid. Er is gekozen voor magnesium omdat het twee gewenste eigenschappen combineert: lichtheid en stijfheid. Het membraan is ontworpen om de spoel te ondersteunen en zorgt voor een gelijkmatige en homogene uitlijning. Dit ontwerp biedt ook een hoge consistentie tijdens de productie, zegt de fabrikant.

De tweeter wordt aan het andere uiteinde van het frequentiebereik aangevuld door een paar woofers die zijn geïnspireerd door het model Australe uit de Esprit Ez-serie. De driver, die ondanks een lange worp weinig vervorming belooft, heeft een extreem stijf membraan dat bestaat uit twee soorten houtpulp in combinatie met vlas gecombineerd met koolstofvezel. De driver heeft een royaal bemeten magneet en spoel en dat zorgt volgens de fabrikant voor een uitstekende controle.

De midrange driver met kleine plooi van papiermembraan blijft trouw aan het erfgoed van Triangle, aangezien het merk altijd de voorkeur heeft gegeven aan deze constructie in combinatie met een perifere ophanging met korte veerweg vanwege de precieze en levensechte vocale reproductie.

Het R&D-team van Triangle heeft echter een nieuw materiaal ontwikkeld dat is gemaakt van 100% natuurlijk cellulosepapier. Deze papiervezel heeft geen oppervlaktebehandeling en geeft een natuurlijk geluid zonder verkleuring, zo vertelt de fabrikant. De 40th Anniversary Edition profiteert ook van een nieuw conusprofiel, dat naar verluidt de frequentierespons verbetert, vooral bij lage frequenties. Door een meer lineair signaal aan te bieden, beperkt het ook het gebruik van filtercomponenten die de zuiverheid van het geluid verstoren, aldus Triangle. Deze opstelling resulteert erin dat de Antal 40th een geclaimd frequentiebereik heeft van 40 Hz tot 22 kHz en een gevoeligheid van 92 dB.

Triangle Comète 40th: tweeweg monitorluidspreker

De standmount van de Comète 40th bevat veel van dezelfde technologie als de Antal 40th, maar dan in een compact pakket van 200 x 324 x 400 millimeter. De Comète wordt ook aangeboden met een optionele speciale luidsprekerstandaard, de S04 40th Anniversary. De S04 40th is voorzien van kabelgeleiding en maakt het ook mogelijk om de Comète 40th op de standaard te schroeven voor meer stevigheid. Deze luidspreker is volgens de makers perfect voor kleinere ruimtes en heeft een geciteerd frequentiebereik van 49 Hz tot 22 kHz en een gevoeligheid van 90 dB.

Triangle Antal en Comète: constructie

Beide luidsprekers van de 40th Anniversary Edition maken gebruik van hoogwaardige bekabeling die is geïnspireerd op de Signature-serie. De kabels maken gebruik van twee geïsoleerde zuurstofvrije koperen geleiders met een PVC-mantel die de hele kabel bedekt, waardoor eventuele elektromagnetische storingen worden beperkt. Bovendien zijn de cross-overs voorzien van lucht-kernspoelen, MET-condensatoren en keramische weerstanden.

Dit alles is verpakt in hoogwaardig houtwerk dat meestal is gereserveerd voor de modellen van de Signature- en Magellan-productlijnen van het merk. De kast is gebouwd van materiaal met een hoge soortelijk gewicht en de geoptimaliseerde interne versteviging bieden de 40th Anniversary-reeks een bewezen stijfheid zonder enige waarneembare verkleuring. De kasten zijn verkrijgbaar in Santos palissanderfineer, dat wordt versterkt door een glanzende afwerking voor een “unieke look met betoverende reflecties”, en in blond Sycamore, versierd met een enkele laag matte vernis.

Naast de subtiele roségouden anodisatie van de sierlijsten van de luidsprekers, zijn de aansluitingen van de 40th Anniversary-reeks ook gevormd uit roségoud geanodiseerd geborsteld aluminium. De speciaal ontworpen, geïsoleerde terminals zijn geschikt voor een kabel tot een diameter van vijf mm. Ze zijn ook geschikt voor banaanstekkers met een vergrendelingssysteem. Bovendien is de Antal 40th geschikt voor bi-wiring of bi-amping.

Tot slot, voor de finishing touch, worden de 40th Anniversary Edition-luidsprekers geleverd met een accessoirekit met twee sets ontkoppelingspennen. De ene set is roségoud gekleurd aluminium. Hij is niet alleen in hoogte verstelbaar, maar wordt ook geleverd met borgmoeren voor oppervlakken zoals tapijten. De tweede is van rubber en geschikt voor harde oppervlakken.

Triangle Antal 40th en Comète 40th: prijzen en leveringsinformatie

De Triangle 40th Anniversary Limited Edition-luidsprekers zijn nu verkrijgbaar. De Antal 40th wisselt voor 3.000 euro per paar van eigenaar en de Comète 40th doet dat voor 1.500 per paar.

 

MERK

EDITORS' CHOICE