NIEUWSSennheiser

De Sennheiser IE 100 Pro en IE 100 Pro Wireless zijn gericht op professionals

Het Duitse audiobedrijf Sennheiser heeft de IE 100 Pro en IE 100 Pro Wireless uitgebracht. De nieuwe in-ear hoofdtelefoons zijn gericht op gebruikers die beroepsmatig met muziek en geluid bezig zijn, maar kunnen uiteraard ook door gewone consumenten gebruikt worden. De gebruiker kan de in-ear met een kabeltje aansluiten op een bron of de bluetooth-conector gebruiken voor een draadloze verbinding. De kabeltjes en bluetooth-connector zijn ook te gebruiken voor andere modellen.

Sennheiser IE 100 Pro (Wireless)

“Haal monitoringgeluid van topkwaliteit recht van het podium naar de straat, dankzij de integratie van een bluetooth-connector, die je kunt uitwisselen met je reguliere kabels. Beluister playlists, bel of bekijk video's: de AptX Low Latency-codec zorgt in alle omstandigheden voor perfect synchroon beeld en geluid. De bluetooth-connector beschikt over een ingebouwde microfoon, een afstandsbediening voor zowel muziek als bellen en tot tien uur batterijduur. De IE 100 Pro is ook individueel verkrijgbaar voor het betere podiumwerk,” aldus de wervende tekst van het Duitse Sennheiser.

De nieuwe in-ears is gericht op professional gebruik. Wie muziek maakt, wil absolute controle want dit is essentieel en bepalend voor een geslaagd optreden. De IE 100 Pro in-ears – opvolger van de IE 40 Pro – bieden een natuurlijk, warm en haarfijn af te stellen monitoringgeluid waarmee de drager eenvoudig elke nuance uit zijn optreden kan halen.

Dankzij de meegeleverde oordopjes van silicoon en geheugenschuim passen de in-ears zich volgens de fabrikant perfect aan het gehoorkanaal aan. Zo comfortabel dat het bijna lijkt alsof ze op maat gemaakt zijn. De dopjes zitten lekker, net strak genoeg, met een pasvorm met subtiel profiel.

Het verstevigde oorhaakje met zijn uitgekiende, break-proof connector (patent aangevraagd) zorgen ervoor dat het kabeltje tijdens het optreden niet onverwacht losschiet. Het setje wordt geleverd in een zachte etui, met reinigingskit.

De in-ears zijn beschikbaar in het zwart, transparant en rood.

“Wie voor de IE 100 Pro Wireless kiest, krijgt eigenlijk een unieke twee-in-één oplossing,” zegt productmanager Gunnar Dirks. “Naast de standaardaccessoires komt de IE 100 Pro Wireless ook met  een IE Pro Bluetooth Connector. Je trekt het standaardkabeltje los, vervangt het door het semi-draadloze, lichtgewicht kabeltje en je geniet op slag van adembenemende audio met alle vrijheid van een bluetooth-verbinding!” Verder bevat het pakket ook een USB-C-kabeltje waarmee de Bluetooth-connector in anderhalf uur volledig wordt opgeladen.

Dan s er nog een extra slimmigheidje geïntroduceerd door Sennheiser. Hoewel de IE 100 Pro dezelfde transducer- en frequentierespons heeft als zijn voorganger, is hij nu uitgerust met hetzelfde connectortype en slim interne kabelkanaal als de duurdere modellen IE 400 Pro en IE 500 Pro. Immers, “door met één connectorplatform te werken, kunnen gebruikers nu gewoon hun favoriete kabeltje kiezen, los van het model dat ze bezitten,” zegt Gunnar Dirks. “Mensen met een IE 500 Pro kunnen bijvoorbeeld nu ook een IE Pro BT Connector aanschaffen om met hun professionele in-ears van draadloze muziek te genieten. Bovendien bieden we met de IE Pro Mono Cable nu ook een nieuwe broadcastoplossing aan.”

IE Pro Mono Cable? De nieuwe IE PRO Mono Cable is een gedraaide kabel die uitstekende onderdrukking van structuurgeluid biedt. Het kabeltje kan aangesloten worden op het rechter- of linkeroortje, als enkelzijdige broadcastoplossing voor livemoderatie, correspondenten en ENG-toepassingen. Bij een stereosignaal wordt het linkse kanaal doorgestuurd.

Sennheiser IE 100 Pro: technische specificaties

 • IE 100 Pro (met rechte IE 100 Pro kabel)
 • Frequentierespons: 20 Hz tot 18 kHz
 • Geluidsdruk (SPL): 115 dB (1 kHz / 1 V rms)
 • THD: kleiner dan 0,1 procent (1 kHz, 94 dB)
 • Impedantie: 20 Ohm

 

Sennheiser IE Pro BT Connector: technische specificaties

 • Gewicht: 14 gram
 • USB Standaard: Type C
 • Batterijduur: tot 10 uur, SBC
 • Ondersteunde profielen: A2DP, AVRCP, HSP, HFP
 • Bluetooth-versie: 5.0
 • Codecs: SBC, AAC, AptX, AptX Low Latency

 

Sennheiser IE Pro: prijsinformatie


EDITORS' CHOICE