NIEUWSBorresen

Børresen lanceert cryo-editie en zilvereditie van bestaande luidsprekers

De Deense luidsprekerbouwer Børresen heeft speciale edities gelanceerd van zijn bestaande modellen in de O-lijn en de Z-lijn. Alle modellen kunnen worden geleverd met drivers waarvan alle metalen onderdelen cryogeen zijn behandeld. Voorts kunnen de modellen van de O-lijn ook worden geleverd met zilveren poolringen in plaats van de gebruikelijke poolringen. Inductieve eigenschappen en geleidbaarheid worden zo volgens de Deense fabrikant significant verbeterd. 

Børresen Cryo-editie

Wanneer metalen componenten een cryogene bewerking ondergaan, worden ze onderworpen aan extreme koeling. In de nasleep van dit proces trekt de kristalstructuur van het metaal steeds meer samen. Legeringselementen worden uit de korrelstructuur van het metaal geduwd, dat nu erg lijkt op een monokristal. Deze structurele veranderingen in het metaal hebben een diepgaand effect op de audio-eigenschappen, wat resulteert in een toename van de geleidbaarheid met zes tot acht procent.

Alle metalen componenten van deze luidsprekerserie ondergaan een cryogene behandeling. De cryogene verwerkingscyclus vereist een tijdvenster van drie dagen. Binnen de eerste 24 uur ondergaat het metaal een koelproces van kamertemperatuur naar cryogene temperaturen. Gedurende de tweede 24 uur worden de metalen onderdelen op temperaturen rond -196 ° C gehouden voordat de temperatuur, binnen de volgende 24 uur, geleidelijk terugkeert naar kamertemperatuur. De geleidelijke afkoeling en opwarming is van cruciaal belang om thermische belasting te vermijden. Het proces versterkt en comprimeert de korrelstructuur van de metalen componenten en vermindert de inherente restspanning die optreedt wanneer metaal stolt van de vloeibare fase naar een vaste fase, aldus de uitleg van de fabrikant.

Børresen Silver Supreme Edition

De gepatenteerde ijzervrije magneetmotor van Børresen is nu verder verfijnd. Børresen gebruikt ijzervrije drivers in al zijn luidsprekers. De inductie is ongeveer tien keer lager dan die van conventionele drivers. Deze uitzonderlijk lage inductie is nu nog verder teruggebracht tot een ongekend nieuw minimumniveau - ongeveer twaalf keer lager dan het inductieniveau van conventionele, op ijzer gebaseerde drivers. De Deense fabrikant heeft dit bereikt door koperen poolringen te vervangen door in eigen huis vervaardigde, handgemaakte zilveren ringen. Zilver geleidt immers circa zes tot acht procent beter dan koper.

Om optimaal te profiteren van alle prestatiebevorderende audio-eigenschappen van de nieuwe Silver Supreme O-serie, ondergaan ook alle andere metalen componenten van deze premium luidsprekers een cryogene behandeling. Dit vermindert hun inductie met nog eens zes tot acht procent.

Het resultaat is absolute muzikale puurheid. Met hun onvervalste authenticiteit van muzikale reproductie, zetten deze premium luidsprekers een nieuwe en onovertroffen norm: helderheid, verfijning en sound-enscenering op zijn best.

Meer weten? Kijk dan op de website van Børresen.

Børresen luidsprekers, prijslijst

MERK

EDITORS' CHOICE