Lyngdorf Audio voegt MQA toe aan het vlaggenschipproduct TDAI-3400

Het Deense Lyngdorf Audio heeft een software-update aangekondigd voor de Lyngdorf-vlaggenschipversterker TDAI-3400. Met de laatste update krijgt de versterker nu de MQA Core Decoder, waardoor MQA-bestanden direct kunnen worden gedecodeerd en afgespeeld.

Lyndorf TDAI-3400: geïntegreerde versterker

Lyngdorf Audio heeft de software van de TDAI-3400 in oktober 2020 vernieuwd door toevoeging van de nieuwste Tidal Connect-functie, waardoor de verliesvrije audiokwaliteit van het platform rechtstreeks naar de versterker kan worden gestreamd. De toevoeging van MQA volgt de aanpak van Lyngdorf Audio om voortdurend nieuwe functies toe te voegen aan de bestaande versterkers en meerkanaalsprocessors om ze up-to-date te houden voor zowel bestaande als nieuwe klanten.

MQA (Master Quality Authenticated) is een technologie waarmee muziekliefhebbers de originele masteropname kunnen streamen. Hoewel TDAI-3400-bezitters al MQA-bestanden konden afspelen met Tidal Connect, maakt de toevoeging van de geïntegreerde MQA Core Decoder nu een hogere resolutie van de audiostream mogelijk, evenals het afspelen van MQA-bestanden van andere bronnen, bijvoorbeeld een lokale USB-drive, een computer aangesloten op de USB-B-ingang, of via UPnP.

Deze update voltooit de ingebouwde mediaspeler van de versterker, die bestaat uit Roon Ready, Spotify Connect, Tidal Connect, DLNA-ondersteuning (UPnP), Airplay, afspelen van lokale bestanden (USB), internetradio (vTuner) en de MQA Core Decoder.

De nieuwe software is beschikbaar vanaf 1 maart 2021 en is volgens de fabrikant gemakkelijk toegankelijk in het eigen app-menu van de versterker of via externe upload vanaf USB of SD-kaart.

Meer weten over MQA? Lees dan ons achtergrondartikel over MQA.

MERK

EDITORS' CHOICE