NIEUWSNAD

NAD lanceert MDC USB DSD-upgrademodule

Sinan Kökbugur | 23 februari 2021 | Fotografie Fabrikant | NAD

Audiobedrijf NAD heeft een nieuwe MDC USB DSD-module uitgebracht, die geplaatst kan worden in een groot aantal apparaten van NAD. De nieuwe module ondersteunt de verwerking van PCM-signaal tot een resolutie van 24-bit/192 kHz en DSD tot DSD256 en heeft een enkele USB-aansluiting voor het leggen van een verbinding met een computer.

NAD MDC USB DSD-module

MDC staat voor Modular Design Construction en is een concept van het Canadese audiobedrijf NAD. NAD heeft een groot aantal van zijn apparaten voorzien van de mogelijkheid om MDC-modules te plaatsen. Een gebruiker kan meteen bij aankoop of eventueel later een MDC-module kiezen en laten plaatsen en later kan een MDC-module worden vervangen als er een beter model beschikbaar zou komen. MDC verlengt op die manier de levensduur en functionaliteit van een apparaat. Een hoogwaardige versterker hoeft niet vervangen te worden als er een stukje nieuwe digitale functionaliteit beschikbaar zou komen. Het vervangen van een MDC-module is in veel gevallen voldoende om de nieuwe functionaliteit aan de versterker toe te voegen.

NAD heeft een nieuwe MDC USB DSD-module uitgebracht die geplaatst kan worden in een zestal apparaten van het bedrijf. Dat zijn de M33, M32, M12 C 388, C 368 en vanaf april 2021 ook de C 658. Bezitters van deze stereo (voor) versterkers kunnen met de nieuwe module PCM- en DSD-muziek vanaf een computer afspelen.

De belangrijkste kenmerken van de NAD MDC USB DSD-module zijn een asynchrone USB-verbinding, ondersteuning van USB Audio 2, ondersteuning van PCM-signaal tot 24-bit/192 kHz en ondersteuning van DSD tot DSD256 (DSD wordt overigens geconverteerd naar 24-bit/192 kHz PCM).

De asynchrone USB-aansluiting van de MDC USB DSD-module helpt computerruis te elimineren, aangezien de module klokken en bijbehorende circuits van de computer die jitter en vervorming veroorzaken, omzeilt. De DA-converter en de klok in de apparaten van NAD is immers nauwkeuriger en bieden samen meer details en dynamiek van de originele opname.

NAD MDC USB DSD-module: prijs en leveringsinformatie

De MDC USB DSD is nu verkrijgbaar voor een adviesprijs van 500 euro. Meer weten? Kijk dan op de website van NAD of neem contact op met een plaatselijke dealer.

MERK

EDITORS' CHOICE