Electrocompaniet Tana SL2 en L2: nieuwe alles-in-één luidsprekers

Het in Noorwegen gevestigde Electrocompaniet heeft zijn tweede generatie Tana draadloze alles-in-één luidspreker aangekondigd. De luidsprekers Tana SL2 en L2 zijn de opvolger van de populaire Tana SL1 en L1 draadloze luidsprekers. De Tana 2 heeft nieuwe software, een nieuwe kast en nieuwe functionaliteit. 

Electrocompaniet Tana 2: Tana SL2 en Tana L2

Het Noorse Electrocompaniet heeft ongeveer vier jaar geleden de Tana-productlijn van actieve draadloze streaming-luidsprekers geïntroduceerd. Het was kennelijk tijd voor een herziening. Met een 150 Watt klasse AB-versterker in zijn nieuw ontworpen stijve metalen kast belooft de Tana SL2 de best klinkende luidspreker in zijn klasse te zijn, aldus Electrocompaniet. De 250 x 180 x 180 millimeter (H x B x D) metende Tana SL2 voegt twee passieve radiatoren toe voor een nog compacter en basrijker geluid en is voorzien van verwisselbare decoratieve roosters en stof.

Aangedreven door gloednieuwe intern ontwikkelde software en een bijbehorende app decodeert de 192kHz / 24bit DAC van de Tana SL2 de audio van het paar digitale ingangen (optisch en coax) en van de ingebouwde streamer. De streamer in de SL2, feitelijk een ingebouwde Rena-streamer die ook los te koop is, ondersteunt internetradio, Tidal, Tidal Connect, Qobuz, Apple AirPlay 2 en Spotify Connect. De SL2 is ook Roon Ready en voorzien van bluetooth-connectiviteit (versie 4.2). Verbinding met een netwerk kan met een kabel (RJ45) of draadloos via wifi. DLNA wordt ook ondersteund.

Ten slotte verbeterden de Noren ook het aanraakscherm. Aanraakscherm? Bovenop de behuizing bevinden zich bedieningselementen die directe toegang bieden tot belangrijke functies.

Electrocompaniet biedt naast de SL2 ook de L2 aan. De Tana L2 is een slave-luidspreker voor het opzetten van een stereo-configuratie. De L2 heeft dezelfde afmetingen en drivers als de SL2 en heeft ook een 150 Watt klasse AB versterker aan boord, maar geen streamingfuncties en ook geen bluetooth-connectiviteit. De L2 is dus geen zelfstandige luidspreker maar krijgt draadloos muzieksignaal van de SL2. Wie behoefte zou hebben aan meer lage tonen zou de draadloze Sira L1-subwoofer kunnen toevoegen.

Electrocompaniet Tana 2: Tana SL2 en Tana L2: prijzen en leveringsinformatie

Naar verluidt is de levering van de Tana SL2 en L2 inmiddels begonnen. We hebben nog geen officiële prijsinformatie voor de Benelux vernomen, maar afgaande op de informatie op Engelstalige en Duitstalige websites zal de prijs van de SL2 waarschijnlijk ergens tussen 1.700 euro en 1.800 euro liggen. De L2 zal voor een bedrag van vermoedelijk ergens tussen 1.400 en 1.500 euro van eigenaar wisselen. Dit is natuurlijk slechts een indicatie. Lokale heffingen en belastingen kunnen de prijs naar boven of naar beneden beïnvloeden.


MERK

EDITORS' CHOICE