NIEUWSJBL

JBL Bar 5.0 Multibeam: soundbar met Virtual Dolby Atmos

Sinan Kökbugur | 11 februari 2021 | Fotografie Fabrikant | JBL

JBL heeft de Bar 5.0 Multibeam aangekondigd, een soundbar die 3D surround geluid kan geven door gebruik van Virtual Dolby Atmos. Volgens JBL is de laagweergave zodanig dat een aanvullende subwoofer niet nodig zou zijn.

JBL Bar 5.0 Multibeam: alles-in-één

JBL’s nieuwste soundbar genaamd Bar 5.0 MultiBeam belooft 3D-surroundgeluid dankzij Virtual Dolby Atmos en vier passieve radiatoren samen met, niet helemaal verrassend, JBL's MultiBeam-technologie. De nieuwe Bar 5.0 Multibeam wordt gebracht als een “alles-in-één sensatie” met verrassend compacte afmetingen. Door de ingebouwde subwoofer zijn volgens de fabrikant geen aanvullende luidsprekers of kabels nodig. De soundbar voldoet aan de HDCP 2.2-normen en beschikt ook over verbeterde Audio Return Channel (eARC) HDMI, aldus JBL.

De MultiBeam-technologie van de Bar 5.0 zorgt voor een goede filmische luisterervaring dankzij JBL's slimme technologie en doordacht geplaatste luidsprekerdrivers. Ondertussen verandert Virtual Dolby Atmos elke woonruimte in een persoonlijk 3D-theater door het overhead-surroundgeluid van Dolby Atmos-films, tv-shows en muziek te reproduceren.

JBL's Bar 5.0 MultiBeam ondersteunt Apple Airplay 2 en heeft Chromecast ingebouwd. Bovendien is de soundbar compatibel met de spraakassistenten van Amazon en Google, zodat deze kan worden geïntegreerd met een spraakgestuurd huishouden. De soundbar is ook compatibel met het MRM-protocol (Multi-Room Music) van Amazon, hetgeen betekent dat de soundbar kan worden gebruikt als onderdeel van een geïntegreerd Alexa-systeem voor meerdere kamers. Er is ook bluetooth-connectiviteit voor plug-and-play muziekstreaming met compatibiliteit met alle iOS- en Android-apparaten.

JBL Bar 5.0 Multibeam: prijs en leveringsinformatie

De JBL Bar 5.0 MultiBeam komt in de loop van deze maand beschikbaar. De adviesprijs is 400 euro.


EDITORS' CHOICE