(Gesponsord artikel)NIEUWSDynaudio

Exclusieve aanbieding Dynaudio XEO bij Wifimedia

Gastauteur | 18 februari 2021 | Dynaudio

Dynaudio heeft de afgelopen decennia een uitstekende reputatie verworven onder muziekliefhebbers. Behalve dat Dynaudio in de professionele geluidswereld hoog staat aangeschreven kiezen ook steeds meer muziekliefhebbers voor de luidsprekersystemen van de Deense luidsprekerfabrikant. Een grote groep kiest voor de conventionele luidsprekers van Dynaudio, maar er gaat ook steeds vaker interesse uit naar de actieve Focus XD en XEO-luidsprekermodellen van Dynaudio.

Het grote verschil tussen een conventionele luidspreker en een actieve variant is de toevoeging van versterker modules waarmee een conventionele hifi-versterker niet meer nodig is. Hiermee wordt bespaard op het aantal componenten en wordt de ruimte niet gedomineerd door elektronica. In de professionele audiowereld wordt bovendien al vele jaren gebruik gemaakt van actieve luidsprekersystemen. Behalve dat een actief systeem direct op een mengtafel kan worden aangesloten is ook de matching tussen de ingebouwde versterkers en de drivers perfect, wat direct de hoogst mogelijke geluidskwaliteit oplevert.

Actief voordeel

Bij actieve luidsprekers hoeft geen scheidingsfilter te worden toegepast. Passieve scheidingsfilters hebben, zeker in de lagere prijsklassen, diverse nadelen. Behalve het impedantieverloop, verliezen en ongewenste fasedraaiingen zijn ook de eigenschappen van de gebruikte drivers doorslaggevend voor de kwaliteit. Hoe goed een scheidingsfilter ook is ontworpen, ze hebben altijd hinder van capacitieve en inductieve grootheden die de geluidskwaliteit beïnvloeden. Uiteindelijk is er bij conventionele speakers altijd sprake van een compromis.

Dan komen we vervolgens bij de matching tussen de luidsprekers en de versterker. Een wetenschap op zich. Niet alleen de versterker en de luidsprekers, maar ook de gebruikte bekabeling is verantwoordelijk voor de uiteindelijke geluidskwaliteit. Voor sommige muziekliefhebbers is het vinden van de juiste match een doel op zich, voor veel muziekliefhebbers is dit een stap die liever wordt overgeslagen. Voor deze groep muziekliefhebbers zijn actieve luidsprekers zoals de Dynaudio XEO 20 en XEO 30 bedoeld.

XEO 20, XEO 30 en de Dynaudio Connect

De Dynaudio XEO-modellen zijn voorzien van drivers en technologie die Dynaudio de afgelopen decennia heeft ontwikkeld voor haar topmodellen. Of u nu kiest voor de compacte actieve XEO 20 monitorluidspreker of een groter vloeroppervlak wil vullen met de XEO 30 vloerstaande luidsprekers, de geluidskwaliteit van de XEO serie is fenomenaal terwijl de investering best meevalt.

Stuur de luidsprekers aan met een analoog lijnsignaal, met een optische digitale kabel of direct vanuit de smartphone via Bluetooth en geniet van niets anders dan muziek in haar meest pure vorm.

Liever geen kabels tussen de luidsprekers en de muziekbron, dan kunt u kiezen voor een uiterst functionele Dynaudio Connect. Sluit uw geluidsbronnen maar ook de televisie eenvoudig aan op de Connect en stuur de Dynaudio XEO luidsprekers aan de andere kant van de ruimte draadloos aan. Heeft u meerdere XEO of Focus XD luidsprekers, dan stuurt de Connect zelfs muziek naar verschillende ruimtes in huis. Dit biedt esthetische én budgettaire voordelen. Mede hierom kiezen steeds meer muziekliefhebbers voor de oplossingen van Dynaudio.

Dynaudio XEO, het muzieksysteem voor elke liefhebber

De internationale vakpers, professionele gebruikers en vele muziekliefhebbers wereldwijd zijn het er al over eens. Actieve XEO-luidsprekers leveren een natuurgetrouwere klank en hebben een realistischer geluidsbeeld dan veel van de alternatieven. Hiermee kan het dus gebeuren dat de muziekliefhebber die in de ogen van een muziekpurist een olifantenpaadje neemt bij de keuze voor een actief XEO-systeem, muziek luistert in een significant betere geluidskwaliteit en hiermee ook nog eens geld overhoudt voor andere hobby’s, een goede multimedianetwerkspeler, betere bekabeling of een heerlijk comfortabele luisterstoel.

Op dit moment is er exclusief bij Wifmedia in Arnhem een hele mooie aanbieding van de XEO-modellen waarbij bovendien een Dynaudio Connect cadeau wordt gedaan. 

MERK

EDITORS' CHOICE