NIEUWS

Auris Audio toont toonarm Tangenta Hawk


Sinan Kökbugur | 08 februari 2021 | Fotografie Fabrikant

Het in Servië gevestigde audiobedrijf Auris Audio heeft een draaitafelarm genaamd Tangenta Hawk getoond. In tegenstelling tot de andere Auris-producten is de Hawk geen eigen ontwerp, maar een ontwerp dat afkomstig is uit het laboratorium van de schoolgenoot van Auris-oprichter Milomir Trosic, Slobodan “Hawk” Petrovic. Het is nog niet bekend wanneer de productie van de Tangenta Hawk gaat beginnen maar de beschikbare informatie willen we alvast delen met onze lezers.

Auris Audio Tangenta Hawk

Het Servische Auris Audio, beter bekend om zijn buizenversterkers, DA-converters, voorversterkers en draagbare digitale producten van EarMen, heeft zijn eerste toonarm aangekondigd, de Tangenta Hawk.

De arm is niet door Auris ontwerper en oprichter Trosic ontwikkeld maar door diens schoolgenoot Petrovic, zo is te lezen op de website van Auris Audio. Petrovic deed zijn ervaring op het gebied van fijnmechanica op bij een lokale tooling-outfit voordat hij ging werken voor een bedrijf dat tandheelkundige apparaten maakt. Later verwierf hij een handvol ultraprecisiemachines en begon zijn eigen bedrijf met het vervaardigen van mechanische componenten op bestelling, waarbij hij de aandacht trok van fabrikanten van audiocomponenten. Petrovic heeft ook toonarmen gerepareerd, gereconstrueerd of opnieuw ontworpen.

Petrovic is al een vinylliefhebber vanaf zijn schooltijd. Dit bracht hem ertoe zijn eigen toonarm te ontwerpen. Petrovic verbeterde vervolgens het ontwerp voor zijn tweede toonarm. De zaken liepen niet voorspoedig toen Trosic hem vorig jaar bezocht en de twee kwamen tot een akkoord. Het resultaat is dat de Tangenta Hawk-toonarm wordt toegevoegd aan de stallen van Auris. Het lijkt er ook op dat Auris plannen heeft voor een draaitafel, want Trosic zegt dat “de Analog Tangenta-toonarmen en Auris-platenspelers fans van platen zullen laten genieten van de muziek naar hun smaak.”

Er worden nog geen technische details voor de Tangenta Hawk gegeven op de website van Auris, ook geen verdere informatie over een draaitafel. Bij gebrek aan verdere informatie zullen we het vooralsnog even moeten doen met de fraaie foto’s van de Tangenta Hawk.


EDITORS' CHOICE