NIEUWSAudeze

Audeze Euclid: gesloten magnetostatische in-ear hoofdtelefoon

De in de Amerikaanse staat Californië gevestigde hoofdtelefoonbouwer Audeze heeft de Euclid aangekondigd, een gesloten in-ear hoofdtelefoon. Nou zijn er wel meer gesloten in-ear hoofdtelefoons, maar de Euclid heeft magnetostatische drivers en die zijn meer gebruikelijk in grote over-ear modellen. Voor Audeze is de Euclid in elk geval het eerste in-ear model met een magnetostatische driver.

Audeze Euclid: in-ear hoofdtelefoon

Ontworpen met de gepatenteerde technologie van Audeze in een nauwkeurig gefreesde aluminium behuizing, claimt Euclid een soundstage en dynamisch bereik te leveren “zo goed dat je vergeet dat je naar een gesloten in-ear luistert,” aldus fabrikant Audeze.

De geminiaturiseerde enkele planaire magnetische driver van 18 millimeter heeft geen crossovers, hetgeen resulteert in een lineair frequentiespectrum. De Euclid heeft een efficiëntie van 105 dB / mWatt en een maximale SPL van ruim 120 dB. Audeze adviseert overigens om bij langdurig luisteren het volume niet hoger te zetten dan 85 dB.

Audeze Euclid: gepatenteerde Planar Magnetic Driver-technologie van 18 millimeter

De 18 millimeter vlakke magnetische drivers van de Euclid bevatten Audeze's gepatenteerde Fazor golfgeleiders om de fasering en vervorming te elimineren die kenmerkend zijn voor de meeste gesloten dynamische in-ears. Het efficiënte ontwerp met één driver omvat ook de gepatenteerde Fluxor-magneten en Uniforce-spreekspoelen om vervorming verder te verminderen, gevoeligheid te verbeteren en superieure samenhang te creëren over het hele frequentiespectrum.

Audeze Euclid: universele connectiviteit

De hoge gevoeligheid gecombineerd met een lage impedantie maken de Euclid een ideale metgezel voor elke audiospeler. De vergulde MMCX-stekkeraansluitingen zorgen voor een veilige en duurzame verbinding, of je nu de gevlochten kabel gebruikt die wordt meegeleverd of een ander aangepast ontwerp.

Audeze Euclid: ergonomisch ontwerp

Euclid's kleine vijf millimeter ooropening, voorgevormde ontwerp en lichtgewicht constructie werken samen om een ergonomische pasvorm te creëren die geschikt is voor de meeste vormen van het binnenoor. De gevlochten kabel wordt achter het oor geleid voor meer stabiliteit, waardoor oorhaken overbodig zijn en het comfort tijdens langdurige luistersessies wordt verbeterd. Euclid wordt geleverd met drie verschillende soorten siliconen en schuimrubberen oordopjes, waaronder de modellen SpinFit en Comply.

Audeze Euclid: prijs en leveringsinformatie

We weten niet wanneer de Audeze Euclid de Atlantische oceaan gaat oversteken en hoeveel hij na de oversteek zou gaan kosten in de Benelux. Meer weten? Kijk dan op de website van Audeze.

EDITORS' CHOICE