NIEUWSPeachtree

Peachtree Audio wordt lid van BluOS streaming familie

Het Amerikaanse audiobedrijf Peachtree Audio en het Canadese Lenbrook, maker van de Bluesound-producten, hebben bekend gemaakt dat de streaming techniek van Bluesound in toekomstige producten van Peachtree verwerkt zal gaan worden. BluOS is het platform van Bluesound dat ook in de producten van andere audiofabrikanten is te vinden. Elk BluOS Enabled-product dat op hetzelfde netwerk is aangesloten kan muziekbibliotheken en afspeellijsten delen, ongeacht het merk van de luidsprekers of audiocomponenten. 

Peachtree Audio produceert niet alleen de Nova-productlijn van geïntegreerde versterkers met fraaie houten behuizing, maar het in North Carolina gevestigde bedrijf biedt ook actieve luidsprekers, zowel bedraad als draadloos. Een koper kan momenteel ook één van de Nova-versterkers bestellen, gebundeld met een Bluesound Node 2i.

Stel je bent een audiofabrikant die mooie producten bouwt, zoals Peachtree Audio, maar je hebt geen ervaring met streaming-producten. Je besluit streaming-producten te willen bouwen, los of geïntegreerd in bestaande producten. Wat doe je dan? Zelf alles ontwikkelen en het wiel opnieuw uitvinden of bestaande en bewezen techniek van een ander overnemen? Peachtree Audio heeft voor dat laatste gekozen. Lenbrook International, eigenaar en ontwikkelaar van het BluOS-multiroomplatform, heeft aangekondigd dat het BluOS-streamingplatform naar aankomende Peachtree Audio-producten zal brengen.

Andrew Clark, president van Peachtree Audio, zegt het als volgt: “het was duidelijk dat BluOS en Peachtree dezelfde waarden delen t.a.v. audio met hoge resolutie. De rijkdom van de BluOS-ervaring, inclusief de overvloed aan integraties en ondersteuning voor verschillende audiobronnen, gaat veel verder dan wat andere platforms kunnen bieden.”

Gordon Simmonds, CEO van Lenbrook International, voegt toe: “het besluitvormingsproces van Peachtree Audio bevestigt onze investering in dit platform en ons doel om BluOS aan te bieden als een keuze voor veeleisende audiomerken die op zoek zijn naar een efficiënte manier om zich aan te passen aan veranderend consumentengedrag en technologische standaarden. We willen dat hi-res multiroom-audio toegankelijk is voor een zo breed mogelijk scala aan audiofielen en muziekliefhebbers. Door een uniek merk als Peachtree Audio met hun moderne, digitaal onderlegde fanbase in het BluOS-ecosysteem te brengen, kunnen we precies dat doen.”

Nu Peachtree Audio toetreedt tot het BluOS-ecosysteem, hebben muziekliefhebbers een nog uitgebreider lijst van BluOS-producten. Merken als Dali, Monitor Audio, NAD en meer zijn al lid van de BluOS familie. Samen beloven deze producten een draadloos audiosysteem voor het hele huis te creëren met behoud van de volledige audioresolutie.

We weten nog niet wanneer de eerste producten van Peachtree Audio met geïntegreerd BluOS op de markt zullen verschijnen.


EDITORS' CHOICE