NIEUWSMcIntosh

De MHA200 van McIntosh is een hoofdtelefoonversterker met buizen

Het Amerikaanse audiobedrijf McIntosh heeft de MHA200 aangekondigd. De MHA200 is een hoofdtelefoonversterker met buizen in de voor- en eindtrap die zo ongeveer alle hoofdtelefoons op de markt kan aansturen. Muzieksignaal kan via de XLR-ingang of de cinch-ingang op de achterzijde worden aangeboden. Op de voorzijde zijn een symmetrische en een asymmetrische hoofdtelefoonuitgang geplaatst. De levering gaat in april 2021 starten.

McIntosh MHA200: hoofdtelefoonversterker

De nieuwe MHA200 is volgens de in de VS gevestigde audiofabrikant McIntosh bedoeld voor veeleisende gebruikers van hoofdtelefoons. De MHA200 is ook flexibel vanwege de plaatsing van zowel symmetrische ingangen en uitgangen als asymmetrische ingangen en uitgangen.

Op de topplaat zijn een viertal buizen geplaatst, twee per kanaal. De 12AT7 pakt het binnenkomende signaal op en de 12BH7A vormt de eindtrap naar de aangesloten hoofdtelefoon. McIntosh heeft uitgangstransformatoren geplaatst. In deze zin gebruikt de MHA200 beproefde techniek die sinds de oprichting in 1949 is verwerkt in de buizenversterkers van het merk.

De gebruiker kan zijn hoofdtelefoon op drie manieren aansluiten: 1. via een tweetal driepins XLR-aansluitingen voor aparte gebalanceerde links en rechts verbindingen, 2. via de vierpins XLR-aansluiting voor zowel links als rechts, en 3. via de 6,35 millimeter jackplugaansluiting. De gebruiker kan kiezen uit vier impedantieinstellingen, t.w. 32 – 100 Ohm, 100 – 250 Ohm, 250 – 600 Ohm en 600 – 1.000 Ohm. Het uitgangsvermogen is dankzij de uitgangstransformatoren in alle gevallen maximaal 500 mWatt en dat zou genoeg moeten zijn voor het overgrote deel van de hoofdtelefoons op de markt. De MHA200 heeft een volumeknop en kan dus rechtstreeks op een bron worden aangesloten.

Het oppervlak van de MHA200 is slechts 15,6 x 23,2 centimeter dus het apparaat zou makkelijk ter verplaatsen moeten zijn naar een plekje naast de luisterpositie. Uiteraard is de MHA200 in de stijl van McIntosh opgetrokken. De topplaat is gemaakt van glimmend roestvrij staal die het licht van de buizen spiegelen. Aan de zijkant staat de naam van de fabrikant in de kenmerkende letters. Het enige dat ontbreekt zijn de kenmerkende VU-meters van het bedrijf.

McIntosh MHA200: prijs en leveringsinformatie

De levering van de MHA200 van McIntosh begint in april 2021. De adviesprijs is 3.599 euro.

MERK

EDITORS' CHOICE