NIEUWS

Dan Clark Audio Ether 2: optionele oorkussens vanaf nu standaard meegeleverd

Sinan Kökbugur | 01 februari 2021 | Fotografie Fabrikant

Hoofdtelefoonbouwer Dan Clark (vroeger bekend als MrSpeakers) heeft het leveringspakket van zijn bestaande model Ether 2 gewijzigd. De optionele oorkussens worden vanaf nu standaard meegeleverd. Aan de magnetostatische hoofdtelefoon zelf is niets veranderd.

Dan Clark Audio Ether 2: magnetostatische hoofdtelefoon met verschillende oorkussens

De Ether 2 van Dan Clark Audio is sinds de lancering eind 2018 de het vlaggenschip van open over-ear vlakke magnetische hoofdtelefoons van het bedrijf. De lange levensduur is ongetwijfeld ten dele te danken aan zijn wereldwijde schare fans. De Ether 2 verdient niet alleen lof voor zijn geluidssignatuur, maar is ook opmerkelijk vanwege zijn comfort dankzij de constructie van titanium, aluminium en koolstofvezel, waardoor ze de weegschaal niet verder uitslaat dan 290 gram.

Om de Ether 2 te creëren, heeft het team van Dan Clark een zich bezig gehouden met alle aspecten van het ontwerp van hoofdtelefoons. Volgens Dan Clark Audio is het resultaat ongelooflijke details, snelle, strakke bassen en vloeiende middentonen, culminerend in een van de meest organische muzikale geluiden die je uit een audiofiele hoofdtelefoon hoort.

De koper van de Ether 2 kan kiezen uit drie verschillende oorkussens, d.w.z. origineel, geperforeerd en microvezel suède. Elk type oorkussen biedt volgens de fabrikant een aparte geluids- en comfortervaring en maakt het mogelijk om de hoofdtelefoon af te stemmen op persoonlijke voorkeuren.

De Ether 2 wordt vanaf nu door Dan Clark Audio nu aangeboden als een systeempakket. Het Dan Clark Audio Ether 2-systeempakket bevat alle drie de oorkussens, waardoor de veelzijdigheid van de hoofdtelefoon wordt vergroot. Als een bepaalde opname het beste gediend is met een specifieke set pads, of als je in de stemming bent voor een bepaald type sonische signatuur, bijvoorbeeld dat extra beetje basdiepte, een meer voorwaarts middenbereik of een sterkere focus op ruimte en openheid of strakkere controle, dan kunnen de oorkussens naar smaak worden omgewisseld.

Voor huidige Ether 2-eigenaren die het nieuwe systeem willen uitproberen, biedt Dan Clark een pakket extra oorkussens tegen een gereduceerde prijs.

Dan Clark Audio Ether 2: prijs en leveringsinformatie

We hebben nog geen officiële prijsinformatie voor de Benelux vernomen, maar als we naar prijzen buiten de EU kijken vermoeden we dat de prijs van het Dan Clark Ether 2 pakket ergens in de buurt van 2.500 euro zal liggen. Maar let op, dit is slechts een indicatie. De uiteindelijke prijs wordt beïnvloed door wisselkoersschommelingen, transportkosten, mogelijke invoerheffingen en het lokale BTW-tarief.


EDITORS' CHOICE