NIEUWSPS Audio

PS Audio Octave Records lanceert The Audiophile Reference Disc

Het Amerikaanse audiobedrijf PS Audio heeft zijn eigen muziekuitgeverij genaamd Octave Records. Octave Records heeft The Audiophile Reference Disc uitgebracht die als doel heeft om muziekapparatuur te testen. Het schijfje dat meerdere lagen bevat, waaronder een DSD laag, bevat muziek met een hoge opnamekwaliteit alsmede een reeks van testsignalen om apparatuur te testen.

Octave Records The Audiophile Reference Disc

Het doel van The Audiophile Reference Disc is om bezitters van audioapparatuur te helpen om het beste uit hun audiosysteem te halen. Het schijfje kan met elke cd-speler, dvd-speler of bluray-speler worden afgespeeld, maar niet iedere speler biedt dezelfde functies. De DSD-laag kan alleen worden gelezen door een SACD-loopwerk van PS Audio. Octave Records levert ook data-dvd’s mee waar de DSD-bestanden op staan. Via een omweg kunnen deze bestanden dan toch worden afgespeeld (door de bestanden eerst te kopiëren naar een computer).

De bestanden kunnen overigens ook worden gedownload. De gebruiker heeft dan geen schijfjes. Uiteraard is zeer veel zorg besteed aan de opname en samenstelling van de muziekbestanden op The Audiophile Reference Disc. Er zou geen verschil moeten zijn tussen de bestanden op de schijfjes en een bestand dat is gedownload.

Wie het meteen helemaal goed wil doen koopt meteen de Audiophile’s Guide: The Stereo Book, een boek met uitgebreide uitleg en toelichtingen bij de muziek en testsignalen op de schijfjes. Een gebruiker kan ook besluiten om alleen het boek te kopen, of alleen de schijfjes, of alleen een download.

Meer weten? Kijk dan op de website van PS Audio.


EDITORS' CHOICE