NIEUWSFocal

Focal presenteert de Celestee, een luxe mobiele hoofdtelefoon (ook voor thuis)

Het Franse audiobedrijf Focal, maker van vooral luidsprekers en sinds 2012 ook hoofdtelefoons, heeft de Celestee gepresenteerd, een gesloten dynamische hoofdtelefoon. De Celestee levert volgens de fabrikant een compromisloze audiokwaliteit, heeft een modern ontwerp en een blauwe afwerking. De kabel is afneembaar en een draagtas wordt meegeleverd. 

Focal Celestee: een gloednieuwe marineblauwe kleur

Het in Frankrijk gevestigde Focal richt zich op het combineren van verfijnde tinten om een hoofdtelefoon te creëren met een hoogst originele identiteit, uniek in zijn marktsegment. Focal heeft voor de nieuwe Celestee gekozen voor Navy Blue na samenwerking met een Designer & Product Colorist. Het is de eerste keer dat dit blauw zijn intrede doet in de Focal-collectie en het past harmonieus bij de Soft Copper-afwerking, aldus de fabrikant.

Hoofdtelefoons zijn tot op zekere hoogte modeaccessoires. Natuurlijk moeten geluidskwaliteit en draagcomfort van een hoog niveau zijn, zeker als het prijskaartje hoog is, maar kopers zijn ook gevoelig voor een mooi uiterlijk. “Marine is het nieuwe zwart. Donkerblauw is een veelzijdige en tijdloze kleur die steeds populairder wordt. Door voor marineblauw te kiezen, voegen we een verfijnd, weelderig gevoel toe aan de hoofdtelefoon. De combinatie van dit blauw met koperen en bronzen accenten is een trend die wordt beïnvloed door interieur- en accessoireontwerp en is populair geworden in de horloge- en consumentenelektronica. Deze tinten bieden een zeer interessant en elegant alternatief voor meer traditionele onderdelen van chroom en zilver,” aldus Doris Bölck, Designer & Product Colorist

Focal Celestee: Franse expertise

Al meer dan veertig jaar wordt Focal gekenmerkt door Franse innovatie en fabricage. De ingenieurs hebben zich laten inspireren door hun ontwikkelingen met de Elegia-hoofdtelefoons en hebben een akoestische behandeling geïntroduceerd in de Celestee-oorschelpen. Het geluid is nauwkeurig, gebalanceerd en heeft een prachtige diepte in de bas. Deze exclusieve technologie wordt versterkt door de Franse savoir-faire (expertise) van Focal: zodra de vijf productiefasen van de luidsprekerdrivers zijn voltooid, worden ze getest en gemeten en vervolgens door toegewijde teams uitgerust om een compromisloze audiokwaliteit te bieden.

Focal Celestee: fijn materiaal en comfort

De Celestee bevat een combinatie van fijne materialen. Opnieuw wordt aandacht besteed aan elk detail, inclusief de accessoires met de thermogevormde geweven draagtas in kleuren die passen bij de koptelefoon. De strakke lijnen van het aluminium juk creëren een gecontroleerde geometrie die zich perfect naar het hoofd vormt en tegelijkertijd optimale grip biedt. De keuze voor een hoofdband van semi-aniline leer en microvezel, evenals leren oorkussens, biedt extra comfort en uitstekende geluidsisolatie, zowel bij gebruik thuis als onderweg.

Focal Celestee: technische gegevens

  • Type: gesloten oorschelpen, dynamische drivers
  • Impedantie: 35 Ohm
  • Gevoeligheid: 105 dB SPL / 1 mWatt bij 1 kHz
  • THD:  0,1% bij 1 kHz / 100 dB SPL
  • Frequentiebereik: 5 Hz tot 23 kHz
  • Luidsprekerdriver: 40 millimeter aluminium / magnesium 'M'-vormig membraan
  • Gewicht: 430 gram
  • Meegeleverde kabels: 1 x 1,2 meter OFC-kabel van 24 AWG met 3,5 millimeter ongebalanceerde jackplug, 1 x jackplugadapter van 3,5 millimeter naar 6,35 millimeter
  • Meegeleverde draagtas: 250 x 240 x 120 millimeter

 

Focal Celestee: prijs en leveringsinformatie

De levering zal zeer binnenkort beginnen. De adviesprijs is net geen 1.000 euro.

MERK

EDITORS' CHOICE