NIEUWSPhilips

Philips presenteert MiniLED-scherm en andere nieuwe tv-techniek

Philips TV komt met alweer de 5e generatie van zijn award-winnende P5 AI-beeldprocessor. Naast een nieuwe filmdetectiemodus, is de werking van de lichtsensor voor het eerst toegevoegd aan de P5 AI-functionaliteit. Dit met het doel om meer verfijnde PQ-prestaties te produceren onder alle lichtomstandigheden in de omgeving. De 5e-generatie P5 zal debuteren bij de nieuwe 2021-modellen, t.w. de Philips OLED806/856 en de nieuwe MiniLED-tv’s.

Philips P5 AI-beeldprocessor

De zelfontwikkelde AI-functionaliteit maakt volgens fabrikant TP Vision, uitbater van het Philips-merk, gebruik van neurale netwerken en machine learning. Daarmee analyseert het miljoenen PQ-testclips vanuit een unieke database die in de afgelopen dertig jaar door de ontwikkelingsteams van Philips TV en TP Vision intern is opgezet. De AI-software creëert een betere balans tussen de vijf PQ-pijlers (bron, kleur, contrast, beweging en scherpte) door alle elementen van de inhoud frame voor frame te analyseren. Zo wordt een veel realistischer en natuurlijker beeld gereproduceerd, aldus de fabrikant.

De beeldexperts van TP Vision hebben nu een extra zesde categorie – ‘filmdetectie’ – toegevoegd aan de AI-functie, naast de bestaande vijf categorieën ‘landschap/natuur’, ‘gezicht/huidskleur’, ‘beweging/sport’, ‘donker/contrast’ en ‘overig’. De AI selecteert automatisch de juiste categorie en analyseert alle vijf de PQ-pijlers om de balans ertussen aan te passen – voor levensechte beelden. De toevoeging van filmdetectie stelt de 5e-generatie P5 ook in staat om films automatisch te ‘markeren’ en biedt de kijker de mogelijkheid om van modus te wisselen, met onder andere een nieuwe Home Cinema-modus, Pure Cinema-modus of FMM.

Gamers of sportfans kunnen ook de nieuwe Fast Motion Clarity-functie selecteren. Deze functie vermijdt het 'sample & hold'-motion blurring effect door continu regel voor regel op beelden te schrijven. Dit zorgt altijd voor een geleidelijke overgang van het ene beeld naar het volgende. Fast Motion Clarity (FMC) geeft een subtiele maar toch realistische, vloeiende overgang van beeld naar beeld met verhoogde scherpte (zonder artefacten). Het vermijdt ook brede veldflikkeringen door te draaien op 100 Hz in plaats van de meer gebruikelijke 50 Hz. Er zijn vier mogelijkheden instellingen voor FMC: Uit, Laag, Hoog of AI.

Philips TV is nog steeds een van de weinige fabrikanten die ondersteuning biedt voor alle huidige HDR-formaten, inclusief HLG en zowel HDR10- als HDR10+-bronnen. Tevens wordt Dolby Vision-gecodeerde, dynamische HDR-inhoud verbeterd met behulp van de speciale "Dolby Bright-modus".

Philips P5 AI-beeldprocessor: innovatieve optimalisatie en bescherming tegen inbranden

De 5e generatie AI bevat daarnaast een nieuwe meetmeter om de lichtsensorfunctionaliteit van de set ‘intelligent’ op te nemen. Hierdoor wordt de prestatie van zowel SDR- als HDR-inhoud aangepast om optimaal contrast te bieden voor de hoeveelheid licht in alle soorten kijkomgevingen.

Dankzij verbeteringen aan de 5e generatie P5 AI is de Philips OLED806/856 nu ook voorzien van het unieke anti-inbrandsysteem, dat Philips TV speciaal heeft ontwikkeld om OLED-schermen te beschermen. De innovatieve techniek maakt gebruik van een geavanceerde logodetectiefunctie die duizenden zones bewaakt. Op zeer nauwkeurige wijze detecteert de functie statische inhoud en vermindert vervolgens geleidelijk de intensiteit van de lokale lichtopbrengst om inbranden te voorkomen. Dit gebeurt zonder de functie van andere schermonderdelen in gevaar te brengen.

De nieuwste Philips OLED- en MiniLED-sets bevatten ook alle functies van HDMI 2.1, met e-Arc en VRR voor 4K-content van 40 Hz tot 120 Hz, met een zeer hoge snelheid van 48 Gbps (444, 12 bit). Tevens zijn Freesync Premium Pro en Auto Game toegevoegd aan de Auto Latency-modus van de vorige tv-generaties.

Professionele kalibratie is inbegrepen door toevoeging van de Calman Ready-functie. Deze maakt directe communicatie mogelijk tussen de tv en een pc waarop de Calman-software draait. Calman Ready biedt gemakkelijke toegang tot automatische kleurkalibratie, waardoor de set nauwkeurig kan worden afgesteld. Voor absolute kleurnauwkeurigheid volgens industrienormen.

Philips TV’s met MiniLED-technologie en HDMI 2.1

De P5 AI-processor is dus samen met HDMI .2.1-functionaliteit te vinden in de nieuwe OLED- en MiniLED-schermen van het bedrijf. De 2021-modellen bieden tevens opnieuw een toonaangevend pakket van uitstekende beeld- en geluidsprestaties, opvallend Europees design met natuurlijke materialen, vierzijdig Ambilight voor een meeslepende kijkervaring en de nieuwste intuïtieve Android TV 10 OS. De nieuwe Philips-televisies komen in de eerste helft van 2021 op de markt.

Philips OLED806/856: 48”, 55”, 65” & 77” (806) en 55” & 65” (856), beschikbaar in Q2

Zowel de OLED806 als de OLED856 delen hetzelfde flinterdunne randloze design met een metalen buitenframe. Het vierzijdige Ambilight komt hierdoor geweldig tot zijn recht, resulterend in een unieke en meeslepende kijkervaring.

De OLED806 is voorzien van metalen tweekleurige ‘stok’-voeten, terwijl de OLED856 een elegante VA-hoek met metalen donkerchromen T-standaard heeft. Beide ontwerpen ogen minimalistisch alsof de tv’s boven het tafelblad zweven.

Allebei de modellen bevatten alle functies van HDMI 2.1 – met e-Arc en VRR voor 4K-content van 40 Hz tot 120 Hz met een zeer hoge snelheid van 48 Gbps (444, 12 bit). Ook zijn de Freesync Premium Pro en Auto Game toegevoegd aan de Auto Latency-modus van eerdere tv-modellen.

De nieuwe OLED-sets zijn voorzien van een hoogwaardig en krachtig 50Watt 2.1-geluidssysteem met een speciale drievoudige ring en een naar achteren gerichte basdriver die wordt ondersteund door vier passieve radiatoren. De tv’s bieden ook draadloze DTS Play-Fi-connectiviteit voor gemakkelijke high-res multi-room audio.

Slimme taken worden afgehandeld door het nieuwste Android 10 TV-besturingssysteem dat een nieuwe intuïtieve interface biedt. Hij is compatibel is met zowel Google Assistant (via push-to-talk op de afstandsbediening) als Works with Alexa.

Beide sets bieden ook nog steeds een premium afstandsbediening met elegante, verzonken en verlichte toetsen in een gemetalliseerde afwerking. Voor de ultieme luxe uitstraling zijn de zijkanten en achterkant van de afstandsbediening omwikkeld met verantwoord leer van de Schotse leerspecialist Muirhead.

Philips 9636 Premium MiniLED tv: 65” en 75”, beschikbaar in de zomer van 2021

De nieuwe 9636 beschikt over lokaal dimbaar achtergrondlicht met 1.024 zones en combineert deze met het Philips Micro Dimming Premium-systeem. Op die manier creëert het scherm nog diepere zwarte weergaven en spectaculaire highlights, resulterend in een pieklichtopbrengst van maar liefst 2000 nits. De kleurweergave is ook indrukwekkend te noemen dankzij het hoogwaardige VA-paneel met een brede kijkhoek en een uitgebreid kleurengamma van 95% DCI-P3.

Ook de Philips 9636 maakt gebruik van de nieuwe 5e-generatie AI-P5, compleet met filmdetectie en ‘intelligente’ lichtsensorintegratie. Zo levert de tv een toonaangevende beeldkwaliteit.

Ook deze modellen bevatten alle functies van HDMI 2.1 – met e-Arc en VRR voor 4K-content van 40 Hz tot 120 Hz met een zeer hoge snelheid van 48 Gbps (444, 12 bit). De Freesync Premium Pro en Auto Game zijn tevens toegevoegd aan de Auto Latency-modus die ook bij eerdere tv-modellen te vinden was.

Philips 9636 Premium MiniLED tv: geluid van Bowers & Wilkins

Naast beeld maken ook de geluidprestaties indruk dankzij een 3.1.2 Bowers & Wilkins-geluidssysteem met meerdere speakers van audiofiele kwaliteit. De installatie combineert Dolby Atmos Elevation-luidsprekers met Bowers & Wilkins’ unieke Tweeter-on-Top-technologie. De soundbar fungeert tevens als tafelstandaard met een enkele verbindingsstang op de 65”-versie en twee verbindingsstangen op het 75”-model. Het toestel kan ook aan de muur worden bevestigd.

Het superslanke design bevat een dunne, geborstelde metalen onderrand met minimalistische metalen boven- en zijkanten. Dit om het vierzijdige Ambilight volledig tot zijn recht te laten komen. Het geluidssysteem is ontworpen met natuurlijke materialen, zoals een akoestisch transparant Kvadrat-doek en een microgaasrooster.

De 9636 bevat ook DTS Play-Fi-compatibiliteit voor high-res multi-room audio

Philips 9506 Premium MiniLED tv: 65” en 75”, beschikbaar in de zomer van 2021 

 • Lokaal dimbare MiniLED-achtergrondverlichting met 1024 zones
 • 1500 Nits pieklichtopbrengst
 • Micro Dimming Pro-systeem van Philips TV
 • VA-paneel van hoge kwaliteit met brede kijkhoek en een breed kleurengamma van 95% DCI-P3
 • 5e-generatie P5 AI-processor met filmdetectie en ‘intelligente’ lichtsensorintegratie
 • HDMI 2.1-mogelijkheid is inbegrepen bij e-Arc, VRR voor 4K van 40 Hz tot 120 Hz bij een indrukwekkende, hoge bandbreedte van 48 Gbps (444, 12 bit), FreeSync Premium Pro en Auto Game-modus toegevoegd aan de Auto-Low-Latency-modus van 2020-modelen.
 • Hoogwaardig 50W 2.1-geluidssysteem met achterop-gemonteerde woofer, inclusief gepatenteerde drievoudige ringtechnologie en vier passieve radiatoren voor diepe bassen
 • Vierzijdig Ambilight voor indrukwekkende kijkervaring
 • DTS Play-Fi voor high-res multi-room audio
 • Ultradunne set inclusief smalle, geborstelde metalen onderrand en minimalistische metalen boven- en zijkanten
 • Mesvormige metalen ‘stok’-voeten
 • Android TV 10 met ingebouwde Google Assistent (inclusief push-to-talk functie op afstandsbediening) en Works with Alexa

 

Philips 9206 Premium10 0Hz DLED tv: 55” & 65”, beschikbaar in Q2 

 • Hoogwaardig 100Hz VA-paneel met brede kijkhoeken
 • Direct dimbaar LED-achtergrondlicht met het Philips TV Micro Dimming Pro-systeem voor een superieur contrast
 • Krachtige P5-beeldprocessor
 • Die 9206 bevat alle functies van HDMI 2.1 – met e-Arc en VRR voor 4K-content van 40Hz tot 120Hz met een zeer hoge snelheid van 48 Gbps (444, 12 bit). De Freesync Premium Pro en Auto Game zijn ook toegevoegd aan de Auto Latency-modus van voorgaande modellen.
 • Hoogwaardig 50 Watt 2.1-geluidssysteem met achterop-gemonteerde woofer met gepatenteerde drievoudige ringtechnologie en vier passieve radiatoren voor diepe bassen
 • Vierzijdig Ambilight voor indrukwekkende kijkervaring
 • DTS Play-Fi voor high-res multi-room audio
 • Android TV 10 met ingebouwde Google Assistent (inclusief push-to-talk functie op afstandsbediening) en Works with Alexa
 • Superslanke zilveren set met geborsteld metalen onderframe en minimalistische metalen boven- en zijkanten
 • Metalen tweekleurige ‘stok’ voeten voor minimalistisch effect

 

Philips 8506 Performance Series DLED TV: 43”, 50”, 58” 65”, 70” en 75”, beschikbaar in Q2 

 • Hoogwaardig paneel
 • Direct dimbaar LED-achtergrondlicht met het Philips TV Micro Dimming Pro-systeem voor een verbluffend contrast
 • Krachtige P5-beeldprocessor
 • HDMI 2.1-mogelijkheid is inbegrepen bij e-Arc; VRR toegevoegd aan de Auto-Low-Latency-modus van 2020 sets.
 • 20 Watt-geluidssysteem van hoge kwaliteit.
 • DTS Play-Fi voor high-res multi-room audio
 • Driezijdig Ambilight voor meeslepende kijkervaring
 • Android TV 10 met ingebouwde Google Assistent, Works with Alexa en push-to-talk afstandsbediening
 • Superdunne set met lichtzilveren, smalle omlijsting van geborsteld aluminium
 • Lichtzilveren, metalen en draaibare T-standaard – 43", 50", 58" en 65"
 • Lichtzilveren metalen trapeziumvoeten – 70" & 75"
MERK

EDITORS' CHOICE