Cambridge Audio DacMagic 200M: opvolger van de DacMagic Plus

Het Engelse Cambridge Audio heeft de DacMagic 200M aangekondigd, een DA-converter tevens hoofdtelefoonversterker. De nieuwe DacMagic 200M is de opvolger van de DacMgic Plus. In het hart van de DacMagic 200M is een tweetal ESS Sabre DAC-chips geplaatst die PCM- en DSD-signaal kunnen verwerken met een hogere resolutie dan voorheen, t.w. tot 32-bit / 768 kHz (PCM) en native DSD512. In de loop van volgende maand zou de levering moeten gaan beginnen.

Cambridge Audio DacMagic 200M

Cambridge Audio kondigt de opvolger van zijn DacMagic Plus aan en de opvolger heet DacMagic 200M. De DacMagic 200M is Cambridge Audio's nieuwe topklasse DA-converter en hoofdtelefoonversterker, voorzien van een groot aantal functies, waaronder MQA-ondersteuning, geïntegreerde bluetooth, een krachtigere hoofdtelefoonuitgang en veel LED-indicatoren. De impedantie van de aangesloten hoofdtelefoon ligt bij voorkeur ergens tussen 32 Ohm en 600 Ohm.

De DacMagic 200M is het eerste product van Cambridge Audio dat native MQA-bestanden ondersteunt en kan deze volledig decoderen en converteren bij het luisteren naar bijvoorbeeld Tidal Master-tracks.

In het hart van de DacMagic 200M zijn twee DAC-chips geplaatst van ESS Sabre type ES9028Q2M die PCM- en DSD-muzieksignaal kunnen verwerken tot een resolutie van 32-bit / 768 kHz (PCM) en native DSD512. De DacMagic 200M is dual-mono opgebouwd. Het linker- en rechterkanaal worden ieder afzonderlijk door een eigen DAC-chip verwerkt. Schakelbare digitale filters bieden meer flexibiliteit en ruimte voor persoonlijke voorkeuren.

Klasse AB versterking voedt de op het frontpaneel gemonteerde 6,3 millimeter hoofdtelefoonuitgang. Op de achterzijde zijn een tweetal optische ingangen en een tweetal coaxiale ingangen te vinden, die muzieksignaal tot een resolutie van 24-bit/96 kHz  resp. 24-bit/192 kHz kunnen vertalen. Er is ook een USB type-B-aansluiting (32-bit / 768 kHz, DSD512) voor aansluiting op een computer. Analoog signaal komt naar buiten via gebalanceerde XLR- en ongebalanceerde cinch-aansluitingen. Ten slotte zorgt bluetooth 5.0 met ondersteuning van aptX en SBC  voor het draadloos aanleveren van muzieksignaal.

De fabrikant geeft een frequentiebereik op van 10 Hz tot 50 kHz. De kanaalscheiding is groter dan 110 dB bij 10 kHz. De A-gewogen S/R-verhouding is 115 dB.

Met afmetingen van slechts 52 x 215 x 191 millimeter en verkrijgbaar in een strakke, minimalistische Lunar Grey-afwerking, past de DacMagic 200M netjes en discreet in elke ruimte. Door zijn compacte afmetingen kan hij bij een bestaande audioinstallatie of op een bureau in de buurt van een computer worden geplaatst.

Cambridge Audio DacMagic 200M: prijs en leveringsinformatie

De Cambridge Audio DacMagic 200M heeft een adviesprijs van net geen 500 euro en is verkrijgbaar vanaf februari 2021.


MERK

EDITORS' CHOICE