NIEUWSKEF

KEF toont KC62 Uni-Core subwoofer

Sinan Kökbugur | 21 januari 2021 | Fotografie Fabrikant | KEF

De Britse luidsprekerbouwer KEF heeft de KC62 onthuld, een subwoofer die is voorzien van de eerder aangekondigde Uni-Core technologie. KEF claimt dat de Uni-Core technologie meer en betere lage tonen uit een kleinere kast perst. De nieuwe KC62 is leverbaar in zwart en wit en zou perfect moeten combineren met de KEF’s monitormodel LS50 Meta. De KC62 is leverbaar vanaf volgende maand. 

KEF KC62 Uni-Core Subwoofer

KEF's KC62 Uni-Core Force-Cancelling subwoofer heeft niet alleen een compact en gestroomlijnd ontwerp, maar zou volgens de fabrikant een ongekende diepte en tevens hoogwaardige weergave van lage tonen opleveren. Het Uni-Core ontwerp, waarvoor patent is aangevraagd, levert uitzonderlijke prestaties en voordelen van krachtonderdrukking via een enkel motorsysteem met concentrisch geplaatste driverspoelen. Deze formatie is gelijk aan of overtreft de driver-excursie van een veel grotere subwoofer, terwijl de kastgrootte met meer dan een derde wordt verkleind, zo beweert de Britse fabrikant. De behuizing van de KC62 meet 246 x 256 x 248 millimeter (H x B x D) en is gemaakt van geëxtrudeerd aluminium. De klant kan kiezen uit de kleurvarianten Carbon Black en Mineral White.

Uni-Core is ongetwijfeld een innovatieve technologie, maar de KC62 heeft twee andere KEF-details waardoor deze compacte sub kan presteren zoals hij doet.

Ten eerste is de P-Flex Surround een gloednieuwe driver-surround waarvoor patent is aangevraagd. Blijkbaar weerstaat het de akoestische druk in de kast zonder de gevoeligheid te beperken of overmatige massa toe te voegen, op dezelfde manier als traditionele surround-ontwerpen. Dit wordt naar eigen zeggen bereikt door een uniek geplooid ontwerp dat het ook de bijnaam Origami Surround heeft gegeven.

Een andere nieuwe aanwinst waarvoor patent is aangevraagd, heet Smart Distortion Control Technology. Volgens KEF is het een sensorloos feedbacksysteem dat zelfs de kleinste afwijkingen helpt corrigeren. Het doet dit door de stroom in de spreekspoel te meten en eventuele niet-lineaire vervormingen te detecteren en te corrigeren, wat een nauwkeurigere, minder gekleurde basweergave oplevert. De nieuwe benadering vermindert de interactie tussen signaal, versterker en driver, waardoor de kans op vervorming drastisch afneemt, aldus KEF.

Verdere fijnafstemming van de prestaties van de KC62 komt door middel van een op maat gemaakte selectie van intern ontworpen DSP (Digital Signal Processing) algoritmen in de vorm van KEF's Music Integrity Engine. Algoritmen, waaronder iBX (Intelligent Bass Extension) en SmartLimiter, die het signaal continu analyseren om clipping te voorkomen, werken samen om de perfecte relatie tussen alle componenten te garanderen.

Ten slotte worden de dubbele drivers van de KC62 aangedreven door een 1.000 Watt RMS (2 x 500 Watt) speciaal ontworpen klasse D versterker. Het resultaat is een geclaimde frequentierespons van 11 Hz – 200 Hz (± 3dB) en een maximale output van 105 dB.

De KC62 beschikt over een verzameling verbindingsopties waarmee hij met vrijwel elk audiosysteem kan werken. De lijnuitgang met HPF zorgt voor een uitzonderlijke verfijnde integratie, terwijl KEF SmartConnect verbindingsproblemen zou moeten elimineren. De KC62 is ook compatibel met de KW1-adapterset voor draadloze compatibiliteit. Er zijn ook vijf vooraf ingestelde Equalisation-modi voor kamerplaatsing om ervoor te zorgen dat de KC62 presteert zoals het hoort, afhankelijk hoe de KC62 staat opgesteld.

KEF KC62: prijs en leveringsinformatie

De KEF KC62 is vanaf februari verkrijgbaar in Carbon Black en Mineral White. De adviesprijs is 1.500 euro.

MERK

EDITORS' CHOICE