NIEUWSKEF

Uni-Core Tech van KEF: maximale bas uit een minimale ruimte


Sinan Kökbugur | 14 januari 2021 | Fotografie Fabrikant | KEF

Het Britse luidsprekermerk KEF beweert dat het dankzij de nieuwe Uni-Core-technologie maximale laagweergave vanuit  een minimale ruimte kan halen. Deze nieuwe techniek stelt de Engelse fabrikant in staat om een geheel nieuwe visie op subwoofer- en luidsprekerontwerpen te creëren. Plat gezegd, veel geluid uit een klein kastje. Patent is aangevraagd.

KEF Uni-Core

De Uni-Core-technologie levert een ultracompact formaat en krachtige prestaties met als resultaat een krachtige maar discrete subwoofer of luidspreker, zegt de in de Britse plaats Maidstone gevestigde fabrikant. De nieuwe door KEF ontwikkelde Uni-Core-technologie zou de strijd tussen grootte en prestaties opnieuw definiëren. De technologie, waarop patent is aangevraagd, maakt hoogwaardige prestaties mogelijk terwijl het volume van de subwoofer of de luidsprekerkast aanzienlijk wordt verminderd.

De ambitie van KEF om een esthetisch mooi stuk audioapparatuur te creëren om een woonkamer aan te vullen, kwam op de tweede plaats na de subwoofer die nauwkeurige en diepe bassen levert. Met dit doel van gewenste esthetiek en compromisloze prestaties was de eerste uitdaging om twee drivers in een compacte kubusbehuizing te plaatsen.

KEF Uni-Core: Dual Force-Cancelling Drivers

De kern van de Uni-Core techniek is de combinatie van de dubbele krachtonderdrukkende drivers tot een enkel motorsysteem met concentrisch geplaatste overlappende spreekspoelen. De spoelen hebben verschillende maten op elke conus, hetgeen met zich meebrengt dat wanneer de kegels naar achteren bewegen, de spoelen dezelfde ruimte in de kast kunnen innemen. Het resultaat is dat de kast erg compact is en er minder totaal volume nodig is in vergelijking met de behoeften van conventionele drivertechnologie.

Door de bespaarde ruimte hebben de drivers veel meer excursie dan een ontwerp met gelijkwaardige krachtonderdrukking, waardoor meer output en diepte wordt ontgrendeld vanuit veel minder ruimte, aldus de verklaring van KEF.

De nieuwe Uni-Core technologie zal worden toegepast in een aankomend nieuw KEF-product dat deze maand wordt aangekondigd. We zijn benieuwd naar de concrete uitwerking van KEF’s Uni-Core technologie.

MERK

EDITORS' CHOICE