NIEUWSNAD

NAD CI 16-60 DSP: 16-kanaals eindversterker om uit het zicht te plaatsen

Sinan Kökbugur | 19 januari 2021 | Fotografie Fabrikant | NAD

Audiofabrikant NAD heeft de CI 16-60 DSP aangekondigd, een eindversterker met zestien kanalen aan boord. De CI 16-60 DSP is bedoeld voor rekmontage en kan flexibel worden ingezet. De kanalen kunnen eventueel paarsgewijs worden gebrugd voor meer vermogen. In de loop van februari zou de CI 16-60 DSP op de markt moeten komen.

NAD CI 16-60 DSP: flexibel in te zetten custom-install eindversterker

De letters “CI” in de typeaanduiding van de nieuwe CI 16-60 DSP van NAD staan voor Custom Install. Het getal 16 staat voor zestien kanalen en het getal 60 staat voor 60 Watt per kanaal.

De CI 16-60 DSP is een zeer veelzijdige, robuuste versterker die is gebouwd voor de eisen van professionele installaties. Met een conservatieve 60 Watt per kanaal bij 8 Ohm in al zijn 16 kanalen, is elk paar kanalen overbrugbaar tot 140 Watt per kanaal aan acht Ohm als meer vermogen gewenst is. Het hybride digitale versterkerplatform levert stabiel en efficiënt vermogen met een hoge stroomcapaciteit in een 2U-rackruimte.

De CI 16-60 DSP gebruikt een aangepaste versie van de beproefde Hypex UcD-eindtrap om een groot belastingsinvariant vermogen te leveren met extreem lage vervorming en ruis in het hoorbare bereik. Elk detail van dit ontwerp is zorgvuldig uitgevoerd om de best mogelijke prestaties uit de elektronica te wringen. Ontworpen om te voldoen aan de eisen van de installatiewereld op maat, kan de CI 16-60 moeiteloos lange kabeltrajecten en moeilijke luidsprekerbelastingen aan.

NAD CI 16-60 DSP: volledige controle via een webinterface

De CI 16-60 DSP is een IP-gestuurde versterker waarmee de installateur kan configureren en kalibreren via een webgebaseerde gebruikersinterface. De gebruikersinterface biedt toegang tot meerkanaals digitale signaalverwerking (DSP) voor gedetailleerde egalisatiecontrole. Een virtuele patchbay maakt het mogelijk om elke ingang naar een of meerdere uitgangen te leiden zonder dat er fysieke verbindingen nodig zijn. Bovendien biedt de gebruikersinterface inzicht in temperatuur en stroomstatus, evenals basisfuncties voor probleemoplossing, zoals stroomcycli, fabrieksinstellingen en updates. De indrukwekkende functieset van de CI 16-60 completeren zijn doorlusaansluitingen op alle ingangen, waardoor het gemakkelijk is om bronnen door te lussen naar meerdere versterkers voor grotere installaties.

“De CI 16-60 DSP-versterker van NAD voegt zich bij de CI 8-120 DSP- en CI 8-150 DSP-distributieversterkers en benadrukt een van de sterkste eigenschappen van het merk en natuurlijk onze versterkerplatforms,” aldus Joe de Jesus, Lenbrook's Product Manager voor CI. “Het merk heeft een reputatie voor ijzersterke versterking en een toonbalans die gracieus de hand lijkt te schudden met vrijwel elke luidspreker die is aangesloten. Onze klanten kunnen dezelfde hoge standaard verwachten. Deze nieuwe CI 16-60 DSP voldoet bijvoorbeeld aan dezelfde strenge sonische tests als onze beste traditionele versterkers. Simpel gezegd, die sonische signatuur en rotsvaste betrouwbaarheid is wat NAD onderscheidt van de rest,” aldus de fabrikant.

NAD CI 16-60 DSP: prijs en leveringsinformatie

Naar verluidt zal de nieuwe NAD CI 16-60 DSP in de loop van februari op de markt verschijnen. De prijs voor de Benelux moet nog bekend worden gemaakt.

MERK

EDITORS' CHOICE