NIEUWSPrimare

Primare NP5 Prisma streamer is Roon Ready

Het Zweedse Primare heeft laten weten dat de NP5, een compacte streamer, geschikt is gemaakt voor de software van Roon Labs. Eigenaren kunnen vanaf vandaag een automatische update op hun apparaat verwachten.

Primare NP5 Prisma

De software van Roon is een intuïtieve en boeiende manier om door muziek te bladeren, ze te ordenen en naar muziek te luisteren. Bovendien worden artiestfoto's, credits, biografieën, recensies, songteksten, tourdata en componisten automatisch gelokaliseerd en vervolgens met elkaar verbonden door links om een doorbladerbaar digitaal “tijdschrift” te bouwen. Roon is ook een multi-room, multi-user netwerkaudioplatform dat bit-perfect afspelen, DSD- en PCM-upsampling, meerkanaalsondersteuning en signaalpadweergave biedt.Voor iedereen die een digitale muziekbibliotheek op zijn netwerk heeft en toegang wil tot streamingdiensten op basis van abonnementen, kan de software van Roon een behulpzame aanvulling zijn. Niet bekend met Roon? Lees dan ons achtergrondartikel over Roon.

De NP5 Prisma van het Zweedse audiobedrijf Primare, die ruim een jaar gelden is gelanceerd, is klein genoeg ontworpen om onopvallend in elke systeemconfiguratie te passen. Bovendien kan de Primare-streamer worden gebruikt met elk product met een digitale ingang, of het nu stereo of meerkanaals is, en biedt vanaf nu Roon Ready-connectiviteit en bediening.

De NP5 Prisma, die overigens niet is voorzien van een DA-converter, biedt naar eigen zeggen van de fabrikant alle functionaliteit die aanwezig is in de Prisma-compatibele modellen, inclusief AirPlay 2 bluetooth-connectiviteit, Chromecast en Spotify Connect. De gebruiker kan ook naar bestanden luisteren die op een netwerkschijf in zijn LAN staan. Bediening vindt plaats met de Prisma-applicatie van Primare. Of met Roon.

Meer weten? Kijk dan op de website van Roon Labs of op de website van Primare.

MERK

EDITORS' CHOICE