NIEUWSMytek

Mytek Audio Liberty THX AAA: referentie analoge hoofdtelefoonversterker

Het in New York gevestigde audiobedrijf Mytek Audio heeft een nieuwe hoofdtelefoonversterker genaamd Liberty THX AAA HPA gepresenteerd. De nieuwe Liberty THX AAA is een puur analoge hoofdtelefoonversterker met THX Achromatic Audio Amplifier-technologie. In de loop van februari 2021 zullen de eerste toestellen worden geleverd.

Mytek Liberty THX AAA: hoogwaardige hoofdtelefoonversterker met hoog vermogen

Mytek Audio heeft zich bij de ontwikkeling van de nieuwe Liberty THX AAA geconcentreerd op louter analoge schakelingen. Het nieuwe toestel heeft dan ook geen digitale ingangen aan boord. De gepatenteerde THX Achromatic Audio Amplifier (THX AAA), de naar eigen zeggen meest lineaire versterkertechnologie die momenteel beschikbaar is, voorziet de op de Liberty THX AAA aangesloten hoofdtelefoon van stroom.

Mytek Audio Liberty THX AAA: THX achromatische audioversterker

Mytek zegt dat het luisteren naar muziek via de Liberty THX AAA de luisteraar in staat stelt de inhoud te horen zoals bedoeld door de maker. Dit wordt bereikt met behulp van THX's gepatenteerde feed-forward foutcorrectiecircuittopologie waarmee de op THX AAA gebaseerde versterker zijn maximale uitgangsvermogen kan bereiken terwijl de ruis- en vervormingsniveaus exponentieel worden verminderd, de Liberty THX AAA TM HPA ondervindt een vermindering van vervorming met wel 40dB.

Mytek Audio Liberty THX AAA: circuitbeveiliging

Deze door THX gepatenteerde feed-forward topologie kan een maximale stroom van 1 ampère en spanningen tot 25 V (piek-piek) uitvoeren. Als resultaat kan de Liberty THX AAA volgens de fabrikant elke hoofdtelefoon aansturen die tegenwoordig verkrijgbaar is.

Met dergelijke vermogensmogelijkheden is uitgebreide circuitbescherming van het grootste belang en de THX-888-module in dit apparaat heeft dit volledig gedekt. Er zijn meerdere beveiligingscircuits om ervoor te zorgen dat de uitgangsrelais worden uitgeschakeld tijdens het 'opstarten' totdat alle voedingen de volledige spanning en de juiste stabiliteit hebben bereikt. Uiteraard wordt ook ingegrepen als sprake is van defecte omstandigheden zoals overbelasting en kortsluiting.

Mytek Liberty THX AAA: hoogwaardige onderdelen

De versterker maakt gebruik van de hoogste kwaliteit vergulde connectoren en een selectie van onderdelen van de hoogste kwaliteit, waaronder een extra grote 60 Watt ringkerntransformator, aparte geluidsarme vermogensregelaars voor linker- en rechterkanalen, en een grote bank van laagohmige afvlakcondensatoren.

Mytek Audio Liberty THX AAA: technische specificaties

 • THX AAA-888 Achromatische audioversterkertechnologie (THX AAA)
 • Maximaal nominaal vermogen van 6 Watt @ minder dan 0,1% THD
 • Uitgangsimpedantie: kleiner dan 0,1 Ohm.
 • Signaal-ruisverhouding: groter dan 140 dB, A-gewogen.
 • Extra grote, dual-mono 60 Watt ringkerntransformator en lineaire voeding met automatische detectie van AC ingangsspanning (100 – 240 Volt).
 • Vier lijningangen, drie stuks cinch en een gebalanceerde XLR.
 • Vier hoofdtelefoonaansluitingen op het voorpaneel: vierpins XLR en 4,4 millimeter gebalanceerd, 6,35 millimeter jackplug en 3,5 millimeter jackplug.
 • Tweekanaals voorversterkeruitgang (cinch).
 • Grote 27 millimeter ALPS professionele volumeregelaar.
 • Selecteerbaar Crossfeed / Mono-circuit voor compatibiliteit tussen luidsprekers en radio's.
 • Vier standen instelbaar versterkingscircuit.
 • Automatische gevoeligheidsdaling van -12dB voor IEM-uitvoer.
 • Twee jaar garantie.
 • Afmetingen (B x H x D): 14 x 22,5 x 4,4 centimeter (1/3 rekgrootte)
 • Gewicht: twee kilogram.

 

Mytek Audio Liberty THX AAA: prijs en leveringsinformatie

De Liberty THX AAA zal in de loop van februari 2021 beschikbaar komen. De adviesprijs is 1.495 euro.

MERK

EDITORS' CHOICE