NIEUWS

PerListen Audio is een nieuw Amerikaans luidsprekermerk

PerListen Audio, een nieuw Amerikaans audiobedrijf opgericht door een naar eigen zeggen 'all-star team' van professionals uit de industrie, maakt zijn Amerikaanse debuut op de virtuele Consumer Electronics Show (CES) 2021. Het bedrijf heeft twee hoge vloerstaanders, één centermodel en drie subwoofers geïntroduceerd. We weten nog niet of de luidsprekers ook de Atlantische oceaan gaan oversteken richting de Benelux, maar we willen het merk wel even voorstellen.

PerListen Audio

Het debuut van PerListen Audio, dat is gevestigde in de Amerikaanse stad Verona, omvat de vlaggenschepen S7t, een vloerstaander, en de D212s, een subwoofer, die beide zijn voorzien van merkeigen technologieën.

PerListen Audio S7t: vloerstaander

De nieuwe vloerstaande S7t-torenluidspreker is meteen het vlaggenschip en visitekaartje van PerListen Audio. Het bedrijf is nog zo jong dat de uitrol van het dealernetwerk nog moet beginnen. Althans informatie over dealers is momenteel nog niet te vinden op de website van het bedrijf. Naar verluidt kost de S7t straks 7.500 dollar per paar (of meer, afhankelijk van de keuze van het fineer), maar een belangstellende in de Benelux zal rekening moeten houden met wisselkoersschommelingen, transportkosten, invoerheffingen en het lokale BTW-tarief.

De drivers zijn ontworpen door het in de VS gevestigde technische team van het bedrijf. PerListen beweert dat de S7t in een tweekanaals opstelling “de in-studio-ervaring compleet maakt met een natuurlijk breed geluidsbeeld dat de luisteraar op de 10e rij in het midden van een akoestisch nauwkeurige concertzaal plaatst”.De S7t, die het THX certificaat mag dragen, dient als een voorbeeld van de grondige benadering van het bedrijf voor luidsprekerontwerp, aldus PerListen Audio. Het is naar eigen zeggen “de ontbrekende schakel tussen grote AV-luidsprekers voor thuis en grote modellen die zijn gemaakt voor bioscopen over de hele wereld”.

S7t bereikt het doel van totale harmonische vervorming (THD) van minder dan 0,5% bij 90 dB luisterniveaus, en vervormingslimieten bij een extreme 120 dB SPL.

PerListen Audio: DPC-golfgeleider

PerListen heeft een speciale vorm voor de tweeter ontwikkeld genaamd ‘Directivity Pattern Control’ (DPC) en heeft daarvoor octrooi aangevraagd. De hoogweergave komt voor rekening van een drietal tweeters met een diameter van 28 millimeter. Door “beamforming” wordt de verticale en horizontale spreiding nauwkeurig geregeld. Een beryllium-tweeter met een grotere bandbreedte tot 40 kHz en een absorptiekamer aan de achterkant verminderen interne reflecties tot het absolute minimum. De modellen uit de S-serie van het bedrijf delen een vergelijkbare reeks en profiteren van een timbre-matchingstechniek die beryllium en geavanceerde koolstofvezel gebruikt.

De nieuwe vloerstaander is ook voorzien van vier basdrivers met TeXtreme koolstofvezelconussen die een diameter van 17,5 centimeter hebben en tot dertig procent lichter zijn dan standaard koolstofvezel, terwijl ze de sterkte vergroten door het stapelen van meerdere lagen.

PerListen Audio D212s: subwoofer

Als de referentiesubwoofer in de debuutselectie van PerListen audio, is de D212s (die naar verluidt een prijs heeft van 5.500 dollar, of hoger, afhankelijk van de keuze van het fineer) flexibel en krachtig, met evenveel nadruk op een enorm vermogen en ultralage vervorming bij lage frequenties.

Het bedrijf maakt gebruik van geavanceerde FEA (eindige-elementenanalyse) om te voldoen aan de hoge optimalisatievereisten van PerListen Audio om twee  twaalf inch woofers te creëren met een lineaire piek van 60 millimeter. Gepatenteerde koolstofvezeldrivers produceren hoge volumes zonder in te moeten leveren v.w.b. totale harmonische vervorming (THD).

De D212s heeft flexibiliteit door zijn reeks gebalanceerde en ongebalanceerde ingangen, een krachtige 3 kWatt-versterker met 32-bits ARM-vierkernprocessor met 48-bits datapad DSP en een push-pull ontwerp dat harmonischen van de tweede orde annuleert om vervorming verder te verminderen. Door de app van PerListen te gebruiken, kunnen consumenten en installateurs acht van de subwoofers van het bedrijf afstemmen.

Net als de S7t-torenluidspreker is de D212S THX-gecertificeerd, hetgeen zou moeten zorgen voor een gekwalificeerde theaterervaring in de grootste thuisinstallaties.

PerListen Audio: prijzen en leveringsinformatie

We weten niet of en wanneer de producten van PerListen Audio de oversteek van Noord-Amerika naar de Benelux gaan maken. De prijzen die we hierboven hebben genoemd zijn slechts een indicatie van de marktpositie van de producten van het bedrijf. Officiële prijsinformatie hebben wij nog niet vernomen. Meer weten? Kijk dan op de website van PerListen Audio.

EDITORS' CHOICE