NIEUWS

Audac Alti: voor rondhangend geluid

Het in België gevestigde luidsprekermerk Audac heeft een hele nieuwe reeks luidsprekers geïntroduceerd. De leden van de nieuwe Alti-productlijn zijn ontworpen om aan een muur of plafond te hangen, maar ook om goed geluid te produceren. De doelgroep is met name winkels, showrooms en andere bedrijfsruimten, maar een consument zou de luidsprekers natuurlijk ook kunnen gebruiken.

Audac Alti: hang je geluid op

De Alti4 en Alti6 van het Belgische Audac zijn twee hangende luidsprekers ontworpen voor achtergrond- en voorgrondmuziektoepassingen met open architecturen en hoge plafonds. Typische toepassingen zijn grootschalige winkelomgevingen, magazijnen en andere grote open ruimtes.

Deze nieuwe hangende modellen zijn ontworpen om een breed scala aan installaties op te lossen en leveren de beste audio in zijn klasse en de eenvoudigst mogelijke installatie-ervaring voor integrators. Beide luidsprekerstijlen bevatten een interne 70V / 100V-transformator met een bypass van 16 Ohm, waardoor ontwerpers een fantastische flexibiliteit hebben.

De elegante constructie is afgewerkt met hoogwaardige materialen en voorzien van hoogwaardige akoestische componenten. Dit garandeert een heldere weergave van spraak (omroepberichten) en een warme en gedetailleerde geluidsweergave. De Alti heeft een brede afstraalhoek dat ervoor zorgt dat de luisteraar niet direct voor of onder een luidspreker hoeft te staan om een geweldig geluid te krijgen.

De montage van de speaker gebeurt door middel van een aansluitkabel met twee geïntegreerde stalen kernen voor ophanging met extra valbeveiliging. De bevestiging gebeurt door middel van twee musketonhaken aan het ene uiteinde en een dubbele Gripple-bevestiging aan het andere uiteinde. De meegeleverde kabellengte van 3,5 meter biedt mogelijkheden voor een grote variatie aan plafondhoogtes. Optioneel zijn langere ophangkabels verkrijgbaar in de maten vijf of zeven meter. Een innovatief ontworpen achterklep van de luidspreker kan na installatie worden geplaatst en verbergt de aansluiting en ophanging aan het luidsprekeruiteinde. De plafondaansluitingen zijn afgedekt met een kabelafdekking.

Naast deze hangende speakers brengt Audac ook twee varianten op de markt die tegen wand of plafond gemonteerd kunnen worden. De Alti4M en ALTI6M zijn in wezen dezelfde luidsprekers met dezelfde uitstekende geluidskwaliteit maar met een gegoten montagebeugel. Dit zorgt voor hetzelfde ontwerp en dezelfde identiteit van het audiosysteem gedurende de hele installatie voor het geval dat in sommige gebieden geen hangende oplossingen kunnen worden gebruikt vanwege de plafondhoogtes of constructies. De IP65-geclassificeerde elegante ABS-behuizing zorgt er samen met de weerbestendige AWX5-connector voor dat deze luidsprekers in alle weersomstandigheden schitteren.

Meer weten? Kijk dan op de website van Audac.EDITORS' CHOICE