NIEUWSKubuni

Nieuw Nederlands luidsprekermerk Kubuni lanceert passieve luidsprekers

Rob Nijman | 13 januari 2021 | Fotografie Fabrikant | Kubuni

Nederland is weer een audiomerk rijker: Kubuni. We werden deze week benaderd door het team van het jonge bedrijf uit Hasselt, Overijssel, dat de afgelopen jaren bezig is geweest met de ontwikkeling van een paar passieve speakers. "We zijn trots op wat we hebben mogen neerzetten!" We stellen het merk en de eerste speakers graag even aan je voor.

Kubuni: made in Holland

De oprichters van Kubuni zijn Rik Galenkamp en Laurens van de Lustgraaf. "We zijn Kubuni begonnen omdat we mensen wilden helpen met een probleem in de home-audio. Toen we ontdekten dat er meer behoefte was aan andere producten, zijn we begonnen met het ontwikkelen van onze eigen ideeën. Die hadden een gedeelde passie: de focus op stijlvolle interieurproducten. Vakmanschap is iets wat we leuk vinden, en we worden geïnspireerd door andere ondernemers die deze passie delen in het maken van unieke producten."

"Kubuni is gevestigd in een oude industriële Philips-fabriek, een prachtige en inspirerende plek. Deze fabriek heeft een lange historie rond productie van elektronica, we ze zijn er trots op dat we dat in leven kunnen houden. Het is de ideale locatie onze producten te bouwen, met een vintage touch."

Kubuni staat voor design, vakmanschap en kwaliteit. De naam Kubuni kan worden gerelateerd aan 'eenvoudig design' in het Swahili. Het logo is geïnspireerd op deze mentaliteit, terwijl het ook de kwaliteit moet nabootsen.

Kubuni luidsprekers

De Kubuni Luidsprekers zijn een combinatie van high fidelity audio en ontwerp. "Je ziet heel vaak dat er een compromis gesloten wordt op één van die twee, of beide, maar wij geloven dat dit niet zo hoeft te zijn."

De modellen van Kubuni kunnen met gemak in elke modern interieur, waar ze gegarandeerd aandacht krijgen. Het ontwerp is het resultaat van maanden onderzoek en schetsen, wat tot een uniek resultaat heeft geleid.

"Vanuit het drieweg-systeem in een 18-36mm dikke behuizing hebben we een warm maar gedetailleerd geluid weten te creeëren. Dankzij het gebruik van hoogwaardig doek zien de luidsprekers er goed uit, maar daarnaast dient het ook een akoestische taak." Doordat ze de luidsprekers wat hoger geplaatst hebben, is de baspoort naar de bodem verplaatst voor een warmer en dieper geluid.

"Om absolute precisie te garanderen, vertrouwen we op de machines om het beste werk te doen, en om te assembleren en te detailleren werken we daarnaast vooral met onze handen. Dat betekent dat elk product karakter heeft, en we ook de kwaliteit kunnen garanderen. Een combinatie die je niet noodzakelijk veel ziet. Kubuni-speakers zijn anders, en de aandacht die erin gestopt is kun je horen!"

Kubuni specificaties

 

In het aanbod van Kubuni vind je ook headphone stands, die net als de luidsprekers in eigen huis vervaardigd en met de hand afgewerkt worden. Kijk voor meer informatie op kubuni.nl.

MERK

EDITORS' CHOICE