NIEUWSOmera

Italiaanse kwaliteitskabels van Ricable vanaf nu leverbaar in Nederland

Rob Nijman | 13 januari 2021 | Ricable

Omera Hifi en Streaming Media gaat voor heel Nederland de distributie verzorgen van de audiofiele kwaliteitskabels van het Italiaanse Ricable. Ruud Moerman van Omera ziet grote kansen voor zijn Italiaanse topproduct: "De afgelopen maanden heb ik het gehele assortiment uitgebreid kunnen testen, samen met een kleine groep vaste klanten. Het oordeel is unaniem: dit zijn topkabels!"

"De bouwkwaliteit en vormgeving zijn al indrukwekkend, maar het is de geluidskwaliteit waar we echt van stonden te kijken", zegt Moerman. "Van de voordelige instapserie tot en met de uiterst kostbare Invictus geldt: de prijs-kwaliteitverhouding is ronduit geweldig! Mijn hele testpanel is inmiddels overtuigd Ricable-fan, nu wordt het tijd voor de rest van Nederland."

Ricable biedt een compleet assortiment: luidsprekerkabels, power cables, digitale coaxiale kabels en analoge kabels als XLR, RCA en phonokabels. Binnenkort verwacht Moerman ook de toevoeging van AES/EBU- en USB kabels. De Italiaanse kabelbouwer en Omera bieden vier kwaliteitslijnen, van laag naar hoog: Primus, Magnus, Dedalus en Invictus. Alle kabels worden geproduceerd in de eigen fabriek in Oleggio in Noord-Itali√ę.

Ricable Primus

De voordeligste serie van Ricable, maar ook deze is handmade in Italy. "Dat zie je en dat hoor je! De afwerking is vlekkeloos, en ook geluidstechnisch erg goed. Dit is de echte hifi-klasse."

Ricable Magnus

"Breng uw installatie het high end-spectrum binnen met deze serie kwaliteitskabels, die veel van hun dna delen met de (veel) kostbaardere Dedalus en Invictus. De afwerking van de Magnus staat op zeer hoog niveau. Het geluid zal meteen overtuigen met rust, precisie en detail."

Ricable Dedalus

"De Dedalus is hardcore high end", zegt Moerman enthousiast. "De prijs-kwaliteitverhouding van deze kabel is onge√ęvenaard, de Dedalus kan zich meten met concurrenten die opereren in veel hogere prijsklassen. Het geluid is net zo verfijnd als het design: dit zijn kabels die je niet wil wegwerken in je interieur."

Ricable Invictus

"De ontwikkelaars zijn ruim een jaar lang all out gegaan om de best mogelijke high end-kabel te realiseren. Het resultaat is de compromisloze Invictus. State of the Art.  Deze kabel is kostbaar, maar brengt zelfs de meest extreme geluidsinstallaties naar een hoger niveau. De kwaliteit springt in alle opzichten van deze prachtige designkabel af."

Omera Hifi en Streaming Media is op zoek naar dealers die samen met hen dit prachtige merk willen vertegenwoordigen in Nederland. Interesse? Stuur een email naar info@ricable.nl of kijk op www.ricable.nl.

We gingen inmiddels zelf ook aan de slag met Ricable. Die review vind je vanaf vrijdag 15 januari online. 

MERK

EDITORS' CHOICE