NIEUWSSennheiser

De nieuwste in-ear hoofdtelefoon van Sennheiser heet IE 300

Het Duitse audiobedrijf Sennheiser heeft de IE 300 gelanceerd, een hoogwaardige in-ear hoofdtelefoon met een afneembare kabel. Het zit 'm volgens Sennheiser in de details: Sennheiser's nieuwe IE 300 in-ear oordopjes zijn ontwikkeld voor een genuanceerd, natuurlijk geluid onderweg. De kwaliteit van HiFi, maar dan overal. De nieuwe IE 300 is vanaf 19 januari a.s. te koop. De adviesprijs is net geen 300 euro.

Sennheiser IE 300: in-ear hoofdtelefoon

Het aanbod van draadloze in-ear hoofdtelefoons is tegenwoordig overweldigend. In-ear hoofdtelefoons met een kabel bieden echter potentieel een hoger frequentiebereik en hebben geen accu aan boord. De accu is nooit leeg en komt ook na een zeker periode niet op een afvalberg terecht. Bedrade in-ears hebben om die reden bestaansrecht en zullen vermoedelijk nooit verdwijnen. De nieuwe IE 300 van het Duitse Sennheiser zijn een voorbeeld van goed uitgewerkte bedrade in-ears.

Met een verfijnde versie van Sennheiser’s XWB-transducer (Extra Wide Band) met een diameter van zeven millimeter, wordt volgens de fabrikant een goed gebalanceerde geluidssignatuur en een uitstekende sonische nauwkeurigheid gegarandeerd. Het ontwerp is bovendien ergonomisch voor een hoog draagcomfort.

Gepassioneerde muziekliefhebbers willen een gedetailleerde luisterervaring niet alleen thuis, maar overal waar ze zijn. De nieuwe zeven millimeter grote XWB-transducer (Extra Wide Band) is ontwikkeld in het Duitse hoofdkantoor. De transducer zorgt voor een superieure geluidskwaliteit met een goed gebalanceerde geluidssignatuur en een uitstekende sonische nauwkeurigheid, aldus de fabrikant.

Elk onderdeel is zorgvuldig afgestemd om de luisterervaring te verfijnen. Zo is er onder andere een geoptimaliseerd membraanfolie geplaatst die natuurlijke resonanties en de totale harmonische vervorming minimaliseert (THD < 0,08% bij 1 kHz, 94 dB), net als een transducer back volume die is ontwikkeld om reflectie binnen de behuizing te minimaliseren en een resonatorkamer die maskerende resonanties in de gehoorgang verwijdert voor meer verfijnde en gedetailleerde hoogweergave. Met een frequentierespons van 6 Hz tot 20 kHz levert de IE 300 heldere hoge frequenties met een subtiele en warme muzikaliteit die vocals intiemer laat klinken.

“Als muziek je passie is, telt elk detail. Daarom hebben we de IE 300 zorgvuldig ontworpen zodat luisteraars elke nuance in hun muziek kunnen horen”, zegt Jermo Köhnke, productmanager bij Sennheiser. “De IE 300 is ontwikkeld als muzikale compagnon voor onderweg, die – net als de apparatuur thuis – een superieure geluidservaring biedt, ongeacht je omgeving.”

Sennheiser IE 300: audioverhogend comfort en jarenlang luisterplezier

De IE 300 biedt uitzonderlijke duurzaamheid en comfort met een design dat is geïnspireerd door de wereld van professionele audio. De individueel instelbare flexibele oorhaakjes en ooradapters van silicone en memory foam in drie maten (S/M/L) zorgen voor een perfecte pasvorm en uitstekend draagcomfort voor lange luistersessies, maar biedt ook optimale geluidsisolatie zodat muziekliefhebbers ook in een drukke omgeving of onderweg ongestoord kunnen luisteren.

De meegeleverde afneembare kabel van de IE 300 (voorzien van een 3,5 millimeter jackplug) is versterkt met para-aramide voor uitstekende stabiliteit, zelfs na duizenden keren buigen en kan eenvoudig worden vervangen voor optimale flexibiliteit. Voor extra trekontlasting zit de hoogwaardige vergulde Fidelity+ MMCX-connector in een 4,8 mm brede holte in de behuizing. Daarnaast zijn er gebalanceerde kabels met 2,5-mm of 4,4-mm connectoren beschikbaar als optionele accessoires.

Er wordt een hoogwaardig opbergdoosje meegeleverd om de oordopjes veilig en gemakkelijk overal mee naartoe te nemen.

Sennheiser IE 300: prijs en leveringsinformatie

De Sennheiser IE 300 is vanaf 19 januari a.s. verkrijgbaar voor een adviesprijs van net geen 300 euro.


EDITORS' CHOICE