Het Nederlandse audiobedrijf Mola Mola is gespecialiseerd in klasse D versterkingstechniek en heeft de Kula gelanceerd, de eerste geïntegreerde versterker van het bedrijf. De nieuwe Kula is verregaand modulair gebouwd en kan optioneel worden voorzien van een DAC-module of phono-module. De levering zou aan het einde van deze maand moeten gaan beginnen.
Mola Mola Kula: puristische geïntegreerde versterker
Kula is naar verluidt het Hawaiiaanse woord voor school. De nieuwe Kula is de eerste geïntegreerde versterker van het Nederlandse merk Mola Mola. De Kula combineert de voorversterkertechnologie van het bedrijf, inclusief een optionele phono-module of DAC-module. Ook de eindtrappen beloven uitzonderlijke prestaties en veelzijdigheid te leveren vanuit een stijlvol slank chassis.
Meer weten over de techniek van Mola Mola? Lees dan onze recensie over de Mola Mola Kaluga en Makua.
Het ontwerp van de behuizing van de Kula volgt natuurlijk de kenmerkende esthetiek van voorversterker Makua. De Kula heeft verder een exclusieve door Mola Mola ontwikkelde voeding en een eindversterker die een opgegeven vermogen heeft van twee keer 150 Watt aan acht Ohm en twee keer 300 Watt aan vier Ohm. Dat zou voldoende moeten zijn om de meeste zo niet alle luidsprekers aan te sturen. De luidsprekeraansluitingen zijn van Furutech.
De MolaMola Kula is voorzien van drie paar XLR-ingangen en drie paar cinch-ingangen voor zijn lijntrap. De optionele phono-trap levert onafhankelijk instelbare instellingen voor vrijwel alle bekende curves. De optionele 32-bits DAC beschikt over vijf digitale ingangen, waaronder USB, optisch en AES/EBU. De DAC is een Roon-ready endpoint en om het af te maken is ook bluetooth-connectiviteit toegevoegd.
De Kula weegt elf kilogram en meet 420 x 110Â x 370 millimeter (B x H x D). De ingangsimpedantie is 100 kOhm. Mula Mula geeft een S/R-verhouding op van 113 dB.
Mola Mola Kula: prijs en leveringsinformatie
De levering van de Kula zou in de loop van deze maand moeten gaan beginnen. De adviesprijs van de Kula is 11.000 euro. De optionele phono-module kost bijna 2.000 euro. De optionele DAC-module wisselt voor 6.500 euro van eigenaar.