NIEUWSJBL

JBL SA750: moderne versterker in retro-jasje

Sinan Kökbugur | 08 januari 2021 | Fotografie Fabrikant | JBL

Audiomerk JBL heeft de SA750 aangekondigd, een moderne geïntegreerde versterker die met zijn uiterlijk gevoelens van nostalgie zou kunnen oproepen. Hij is nog net niet voorzien van VU-meters (de SA750 heeft een tamelijk modern display), maar verder lijkt de kast op de kasten van versterkers van pakweg veertig jaar geleden. Vanaf april 2021 zou de levering moeten gaan starten.

JBL SA750

JBL viert dit jaar zijn 75-jarig jubileum en dat is reden voor een feestje. Het feestje wordt luister bijgezet door de lancering van een aantal nieuwe producten. Deze nieuwe producten verwijzen met hun vormgeving echter duidelijk naar het verleden. Zo is er de retro-geïnspireerde SA750, een geïntegreerde versterker die de allernieuwste technologie van vandaag combineert met een behuizing die met zijn vormgeving uit de vorige eeuw lijkt te komen.

De nieuwe SA750 begint met een gefreesd aluminium frontpaneel met luxe volume-, balans- en bronkeuzeknoppen en grote schakelaars. Dirac Live kamercorrectie bestond nog niet in de vorige eeuw, maar de SA750 is technish helemaal bij de tijd en is voorzien van Dirac Live. Het frontpaneel bevat verder een 3,5 millimeter jackplug lijningang en een 3,5 millimeter jackplug hoofdtelefoonuitgang. Dan is er ook nog een tweeregelig oranje scherm. Klassieke zijpanelen van teakhoutfineer maken de vormgeving compleet.

De kern van de SA750 is een hoogwaardige klasse G versterker die afkomstig is van zusterbedrijf Arcam (dat ook onderdeel is van het overkoepelende Harman International). JBL claimt een vermogen van 120 Watt per kanaal aan acht Ohm en 220 Watt per kanaal aan vier Ohm. Volgens JBL "biedt dit Klasse G-ontwerp een onberispelijke geluidskwaliteit en efficiëntie, werkend als een Klasse A-versterker voor signalen van laag niveau en het inschakelen van een extra voeding voor grote transiënten en dynamische golfvormen". Het resultaat is volgens JBL “ongelooflijke details en nauwkeurigheid bij lage niveaus, lage crossover-vervorming en hoge stroomcapaciteit voor extreme stroomvereisten.”

Ingebouwde streaming clients zijn onder meer Google Chromecast en Apple Airplay 2. De SA750 heeft ook een DAC met hoge resolutie, een schakelbare mm / mc phono-ingang, ondersteuning voor draadloze UPnP, volledige MQA-bestandsdecodering en is Roon Ready.

Aan ingangen geen gebrek. Wat te denken van ethernet en wifi met UPnP voor aansluiting op een thuisnetwerk, USB voor het afspelen van bestanden vanaf verwisselbare geheugenstations, Ethernet en RS-232 seriële besturing voor besturingssystemen van derden, twee optische en twee coaxiale digitale ingangen en zes paar analoge cinch-ingangen. De JBL SA750 heeft twee paar luidsprekeraansluitingen en een stereo RCA-voorversterkeruitgang.

JBL SA750: prijs en leveringsinformatie

De JBL SA750 is naar verluidt verkrijgbaar vanaf april 2021. De adviesprijs voor de Benelux is net geen 3.000 euro.


EDITORS' CHOICE