NIEUWSAuris Audio

Auris Audio HA-2SF: hoofdtelefoonversterker met buizen

Het in Servië gevestigde Auris Audio heeft een nieuwe hoofdtelefoonversterker uitgebracht met buizen in het hart van de schakelingen. De nieuwe HA-2SF is de opvolger van de HA-2SE die met pensioen wordt gestuurd.  We weten nog niet vanaf wanneer de levering gaat beginnen en voor welke prijs, maar de beschikbare informatie willen wij alvast delen met onze lezers.

Auris Audio HA-2SF

De nieuwe HA-2SF wordt door de fabrikant aangeprezen als een waardige opvolger van HA-2SE. “De HA-2SE was een van de best verkochte apparaten uit de Auris-productreeks die Auris Audio naar de top van de wereld bracht als het gaat om de hoofdtelefoonversterkers. De HA-2SE krijgt zijn opvolger die een vergelijkbare basis en prijsklasse zal hebben, maar met veel verbeteringen en toevoegingen ten opzichte van zijn voorganger. Als belangrijkste kenmerk is het versierd met een gebalanceerde invoer en uitvoer, evenals VU-meters aan de voorkant,” aldus Auris Audio.

Auris Audio is naar eigen zeggen altijd op zoek naar perfectie in geluid en uiterlijk. High end staat geen compromissen. Gedragen door deze ervaring, ontwierp Auris Audio de nieuwe HA-2SF hoofdtelefoonversterker. Wat deze versterker biedt, zal volgens de ontwerpers alle veeleisende gebruikers tevreden stellen.

Op het voorpaneel bevinden zich een vierpins XLR gebalanceerde uitgang en de bekende 6,3 mm jackplug single-ended uitgang, samen met twee VU-meters, die voor visueel plezier zouden moeten gaan zorgen. Aan de bovenzijde van de unit zijn de impedantie keuzeschakelaars voor de uitgangen, volumeregeling en ook de line-in keuzeschakelaar gemonteerd. De HA-2SF heeft 2 x cinch en 1 x XLR ingangen aan de achterkant, samen met de PRE Out-optie. De voeding bevindt zich in een aparte behuizing.

“De HA-2SF hoofdtelefoonversterker heeft een natuurlijk geluid, gelaagd van boven naar beneden. Geen verlies van details, perfecte helderheid, precisie en luchtigheid met alle koptelefoons erop aangesloten. Het middengebied heeft sensationele prestaties met zang. De hoge tonen lijken eindeloos door te gaan naar boven. Lage tonen hebben zowel slam als textuur en de extensie is uitstekend, gedetailleerd en wanneer nodig, levert het een donder op bij het produceren van het geluid. De HA-2SF is een versterker waarmee u echt kunt genieten van het luisteren en afspelen van uw favoriete muziek,” aldus de aanprijzing van Auris Audio op zijn website.

De HA-2SF volgt het onderscheidende ontwerp van alle versterkers van Auris. Met houten platen aan de boven- en onderkant toont het met leer omwikkelde hoogwaardige aluminium chassis een hoog niveau van detail en afwerking.

In totaal zijn vijf buizen geplaatst, t.w. vier stuks ECC99 en een enkele ECC82. Het maximale uitgangsvermogen is twee Watt. Een afstandsbediening is optioneel.

We weten nog niet wanneer de levering gaat beginnen en ook zijn wij nog in afwachting van prijsinformatie voor de Benelux.

MERK

EDITORS' CHOICE