NIEUWSMeze

Meze Audio 99 Classics Ltd. Ed.: lichte kleuren versie van bestaand model

Sinan Kökbugur | 23 december 2020 | Fotografie Fabrikant | Meze

De in Roemenië gevestigde hoofdtelefoonbouwer Meze Audio heeft een lichtgekleurde versie van het bestaande model 99 Classics uitgebracht. De 99 Classics Maple Silver Limited Edition wordt, zoals de naam al verraadt, in een gelimiteerde oplage gebouwd. Wie overigens mis zou grijpen kan het regulier model 99 Classics kopen. Afgezien van de kleur zijn de specificaties hetzelfde. 

Meze Audio 99 Classics Limited Edition: over-ear hoofdtelefoon

De 99 Classics van het Roemeense Meze Audio is alweer ruim vier jaar op de markt. De standaarduitvoering is gemaakt van relatief donker gekleurde onderdelen, maar voor de liefhebber is er nu ook een uitvoering genaamd Maple Silver. Het betreft wel een gelimiteerde oplage, waarvan we overigens de grootte niet weten.

Voor de prijs is de 99 Classics uitzonderlijk goed gemaakt. Hij is voorzien van prachtige houten oorschelpen, een metalen hoofdband en een naar eigen zeggen hoog comfort. De fabrikant gaat prat op zijn duurzaamheid en levensduur. Veel onderdelen van de 99 Classics zijn relatef eenvoudig vervangbaar.

Voor de feestdagen heeft Meze Audio de 99 Classics aangekleed met oorschelpen van echt esdoornhout, gecombineerd met een offwhite, proteïne leer voor een frisse en stijlvolle look. De technische specificaties zijn verder hetzelfde als die van de traditionele 99 Classics met een 40 mm neodymium / Mylar-driver die goed zou zijn voor een frequentierespons van 15 Hz tot 25 kHz. De opgegeven gevoeligheid is 103 dB (1 kHz / 1 mW) bij een impedantie van 32 Ohm.

De 99 Classics Maple Silver Limited Edition wordt geleverd met een harde EVA-draagtas, twee kabels, een 6,3 mm vergulde jack-adapter en een  verloopplug voor gebruik in een vliegtuig.

Meze Audio 99 Classics Limited Edition: prijs en leveringsinformatie

De Maple Silver Limited Edition wordt verkocht zolang de vooraard strekt. De adviesprijs is 329 euro. Meer weten? Kijk dan op de website van Meze Audio.

MERK

EDITORS' CHOICE