NIEUWS

Audio Hungary Qualiton X200: flexibele buizenversterker

Sinan Kökbugur | 21 december 2020 | Fotografie Fabrikant

Het in Hongarije gevestigde audiobedrijf Audio Hungary is verheugd om het nieuwste lid van de Qualiton Classic Series aan te kondigen. De Qualiton X200 Integrated Stereo Power Amplifier is gereed voor productie. De Qualiton X200 is volgens de fabrikant ontworpen voor analoge enthousiastelingen die een combinatie nodig hebben van een krachtige buizeneindversterker en een veelzijdige buizenvoorversterker, samen met geavanceerde technische details, samengebald in één chassis. We weten nog niet wanneer de levering gaat beginnen en ook zijn wij nog in afwachting van de prijs voor de Benelux.

Audio Hungary Qualiton X200: losse buizenvoortrap en buizeneindtrap in één chassis

De nieuwe Qualiton X200 van het Hongaarse audiobedrijf Audio Hungary is een geïntegreerde buizenversterker, maar desgewenst kunnen de voortrap en de eindtrap los van elkaar worden gebruikt. De Qualiton X200 kan dus desgewenst met een andere voortrap of eindtrap worden gecombineerd. Of hij functioneert gewoon als geïntegreerde versterker. Een hoofdtelefoonversterker is ook ingebouwd.

De Qualiton X200 heeft uitsluitend analoge schakelingen aan boord. De ruisarme voortrap is gebouwd rond een transparant breedband circuit en is ook voorzien van een hoogwaardige phono-voortrap. De voorversterkeruitgang kan ook worden gebruikt voor aansluiting van een subwoofer. Naar eigen is een toonregeling van studiokwaliteit ingebouwd. Hoewel dit vooral in studio’s wordt gebruikt kan deze toonregeling thuis ook een heilzaam effect hebben, met name als het gaat om de levendigheid van sommige vinylplaten te verbeteren, aldus de fabrikant.

De gebalanceerde eindversterker is gebaseerd op buizen van het type KT120 (optioneel KT150) en het nieuwste, volledig symmetrische ontwerp van de uitgangstransformator. Dankzij de symmetrische schakelingen is de ruis van de eindtrap naar eigen zeggen verder verminderd. Bovendien maakt de nieuwe BIAS-sectie op het voorpaneel het heel gemakkelijk om de bias-niveaus van de outputbuizen te controleren en af te regelen.

Voor het overige zijn nog geen verdere technische gegevens beschikbaar. Ook zijn wij nog in afwachting van prijs- en leveringsinformatie voor de Benelux. Meer weten? Kijk dan op de website van Audio Hungary of op de website van de in Nederland gevestigde importeur Dynamic Solutions.


EDITORS' CHOICE