NIEUWS

Vinyl Base van Music On Vinyl: vinyllabel voor jongeren

Sinan Kökbugur | 11 december 2020 | Fotografie Fabrikant

Is platen draaien iets voor oude mensen? Niet volgens platenmaatschappij Music On Vinyl die het nieuwe sublabel Vinyl Base lanceert met jongeren als specifieke doelgroep. De eerste release staat al gepland: de Nederlandse zangeres Tabitha brengt op 8 januari 2021 haar nieuwste album “Hallo Met Mij” uit op vinyl via Vinyl Base, in samenwerking met Neof Music Group en AAA Label Services.

Vinyl Base: vinylplaten voor jongeren

Music On Vinyl is een vinyl-only maatschappij en richt zich op het uitgeven van hoge kwaliteit 180 gram LP’s, 12 inches, 10 inches en 7 inches onder licentie van vele platenmaatschappijen en artiesten die hun eigen repertoire beheren. Sinds de oprichting in 2009 heeft Music On Vinyl meer dan 1.500 titels uitgebracht, variërend van pop, rock, soul en jazz tot soundtracks en neoklassieke muziek.

Vinyl Base, feitelijk een sublabel van Music On Vinyl, richt zich op uitgaven die met name jongeren zullen aanspreken. Het label staat in nauw contact met de recent opgestarte vinylcommunity Flip It!, waarmee ook samengewerkt zal worden. Moederlabel Music On Vinyl hoopt hiermee jonge muziekfans te enthousiasmeren voor de charme van vinyl en een nieuwe generatie vinylliefhebbers aan te trekken.

Vinyl Base: de eerste uitgave is van Tabitha

Tabitha’s carrière zit in een stroomversnelling sinds het uitkomen van haar eerste soloalbum Hallo Met Mij (meer dan 35 miljoen streams) en door haar deelname aan het tv-programma De Beste Zangers. Door het wekelijkse miljoenenpubliek maakten veel Nederlanders kennis met het veelzijdige geluid van Tabitha en haar levensverhaal. Tabitha is met meer dan 400 miljoen streams op de Nederlandse streamingdiensten één van de meest gestreamde vrouwelijke artiesten van dit moment. De zangeres scoorde onder meer grote hits als “Hij Is Van Mij”, “Slapen Met Het Licht Aan”, “Het Spijt Me Niet”, “Moment” en “Hallo Met Mij”. De zangeres brak dit jaar definitief door bij het grote publiek door haar deelname aan het goed bekeken tv-programma De Beste Zangers, met haar vertolkingen van onder meer “Hemingway” en “Hou Vol Hou Vast”. Komend jaar staat Tabitha onder andere op Concert at SEA.

De lp "Hallo Met Mij" verschijnt als limited edition in een oplage van slechts 750 genummerde exemplaren op roze vinyl. In de groeven staan verborgen inscripties vermeld. Meer informatie is te vinden op www.vinylbase.nl.


EDITORS' CHOICE