NIEUWSEstelon

Estelon viert 10-jarig jubileum met Forza Anniversary Edition

De in Estland gevestigde luidsprekerbouwer Estelon bestaat tien jaar en dat moet gevierd worden. Het bedrijf heeft daarom een jubileumeditie van het vloerstaande vierweg model Forza aangekondigd die heel toepasselijk Forza Anniversary Edition is genoemd. Estelon zal slechts tien paar van de Forza Anniversary Edition bouwen dus de koper zal iets heel exclusiefs in huis halen. En de prijs? Dit is de categorie “wie vraagt naar de prijs kan het niet betalen”.

Estelon Forza Anniversary Edition: vloerstaande vierweg luidspreker

Het in Estland gevestigde Estelon is naar eigen zeggen verheugd om de Forza Anniversary Edition-luidspreker aan de wereld te presenteren. De Estelon Forza, die technologieën verpersoonlijkt die zijn weggesijpeld uit de Extreme (het ultieme vlaggenschipmodel van Estelon), werd geïntroduceerd in 2019 en heeft al veel wereldwijde erkenning en talloze onderscheidingen ontvangen. Estelon brengt nu een speciale jubileumeditie uit die in productie beperkt is tot slechts tien paar. Het heeft een combinatie van Black Pearl Gloss en Gold accenten die de elegante rondingen benadrukken en een echt luxueuze afwerking bieden. Volgens de website van Estelon is de Forza Anniversary Edition nu beschikbaar.

Estelon Forza Anniversary Edition: tijdloos ontwerp, krachtige prestaties

De Estelon Forza is een vierweg ontwerp met twee woofers, een mid-woofer, een midrange driver en een tweeter. Alle drivers zijn ontworpen en geproduceerd door de Duitse premium driverfabrikant Accuton. De twee op maat gemaakte 250 mm aluminium sandwich woofers kunnen extreem diepe en nauwkeurige bassen reproduceren, terwijl de 190 mm aluminium sandwich mid-woofer zorgt voor een snelle en indrukwekkende boventonen. De 168 mm keramische membraan midrange driver is ultralicht en stijf waardoor kritische middenfrequenties kunnen worden afgespeeld zonder kleuring of vervorming, terwijl ze ook een lineaire respons hebben. De 25 mm diamanten tweeter, die ook in het dashboard van de Bugatti Chiron supercar te vinden is, kan geluiden op de hoogste frequenties weergeven, tot 60 kHz, zonder vervormingen in het menselijke gehoorbereik, aldus vertelt Estelon over de Forza op zijn website.

Het frequentiebereik van de Forza loopt van 25 Hz tot 60 kHz. De nominale impedantie is drie Ohm (het minimum is twee Ohm bij 42 Hz en 110 Hz). De gevoeligheid is 90 dB (2,83 Volt / 1 meter). De afmetingen zijn 1.675 x 617 x 682 millimeter (H x B x D). De kast is gemaakt van composietmateriaal op basis van marmer.

De unieke vorm en zachte rondingen van de kast van Estelon Forza elimineren de effecten van reflecterende diffractie, terwijl de frequentiekarakteristieken van de dispersie recht en lineair blijven, niet alleen voor de luidspreker, maar ook onder verschillende hoeken. Dit verbreedt de ideale luisterpositie en dat is heel sociaal.

De combinatie van de gebogen kastwanden en specifieke binnenkamers elimineert kasttrillingen zodat het audiosignaal zuiver blijft en alleen afkomstig is van de driverelementen. Het verbluffende gewicht van 150 kilogram van elke luidspreker geeft zowel reactieve als dynamische stabiliteit, hetgeen de beweging van de drivermembranen ondersteunt en zorgt voor meer dynamiek en microdynamische details in het geluid.

“De Estelon Forza, zoals de naam al doet vermoeden, zit vol met onvoorstelbare verfijnde kracht. Terwijl de elektrische stroom door de spoelen van de drivers  gaat, komt de Forza tot leven. Elke nuance danst door de lucht, creëert een realistische soundstage en vult de luisteraar met rijke emoties. U kunt gewoon uw ogen sluiten en genieten van het beste dat muziek te bieden heeft,” aldus de makers van de Forza.

Estelon Forza Anniversary Edition: prijs en leveringsinformatie

De Forza Anniversary Edition staat in de prijslijst van de importeur voor een bedrag van 140.000 euro per paar. Omdat er maar tien paar worden gebouwd, is de kans aanwezig dat een belangstellende misgrijpt. In dat geval zou de klant kunnen kiezen voor de gewone Forza, die 125.000 euro per paar kost.

MERK

EDITORS' CHOICE