NIEUWS

De Stereo 21c is het eerste product van English Acoustics

Sinan Kökbugur | 08 december 2020 | Fotografie Fabrikant

English Acoustics is een nieuw in Groot-Brittannië gevestigd audiobedrijf. Het eerste product van het nieuwe bedrijf is de volledig Britse Stereo 21c, een buizeneindversterker die voorzien is van moderne techniek en beveiliging en die in een heleboel kleuren geleverd kan worden. We weten nog niet wanneer de levering gaat beginnen maar de beschikbare informatie willen wij alvast delen met onze lezers. 

English Acoustics Stereo 21C: “made in England” en met de hand gebouwd

De nieuwe Stereo21c van het Engeland gevestigde English Acoustics heeft een klassieke retrostijl maar tegelijkertijd moderne kleuren en veiligheidsvoorzieningen die vroeger niet in buizenversterkers zaten. De klant kan o.a. kiezen uit Cotswald Blue, Marlborough Red, Lansdowne Gold en Stonehenge Silver. In totaal zijn twaalf standaardkleuren beschikbaar en voor 250 Britse ponden extra kan de klant elke kleur krijgen die hij maar wenst.

De English Acoustics Stereo 21c is een met de hand gebouwde ultra lineaire buizenversterker die 14 Watt per kanaal kan leveren. De CNC-bewerkte transformatorbehuizingen zijn gemaakt van één stuk aluminium. De Stereo 21c heeft handgewonden transformatoren van een lokale Britse fabrikant, papier-in-oliecondensatoren en punt-naar-punt bedrading. Bij teveel trillingen of kantelen grijpt de beveiliging in en wordt de Stereo 21c uitgeschakeld. Ook bij oververhitting of kortsluiting grijpt de beveiliging in. De voedingstroom uit het stopcontact gaat door een voedingsinlaatfilter zoals ook wel wordt gebruikt in medische apparatuur.

Voor het overige is nog niet zoveel bekend over de nieuwe versterker. De website van de fabrikant is nog in aanbouw, maar verluidt zullen in 2021 meer producten volgen.

English Acoustics Stereo 21C: prijs en leveringsinformatie

We weten niet vanaf wanneer de nieuwe Stereo 21c geleverd kan worden en of hij ook naar de Benelux zal komen. Op een Engelstalige website zagen wij een prijs van net geen 4.000 Britse ponden, maar hoe de prijs zal luiden na de naderende Brexit is op dit moment niet te zeggen.EDITORS' CHOICE