NIEUWSMagnat

Magnat Omega CS 12: actieve subwoofer

“Er is geen vervanging voor bas, behalve meer en diepere bassen. Dit geldt zowel voor gebruik in stereosystemen als in thuistheaters,” zegt aldus Isabel Schlemermeyer van het Duitse audiobedrijf Magnat. Magnat presenteert nu de nieuwe Omega CS 12 actieve subwoofer.

Magnat Omega CS 12

In feite kunnen zelfs de beste high-end luidsprekers profiteren van de mogelijkheid om de weergave van de laagste frequenties aan een actieve subwoofer te delegeren, zodat ze zich dan des te meer kunnen wijden aan alle andere delen van het frequentiespectrum. Het speciaal geharde en gecoate membraanmateriaal van de nieuwe Omega CS 12 van het in Duitsland gevestigde Magnat is gemaakt als een dubbel membraan met een indrukwekkende diameter van dertig centimeter. Een krachtige spoel van 70 mm en een ferrietmagneet van 170 mm nemen de aandrijving voor hun rekening. Samen met de gelijmde en extra genaaide kraal met lange slag is het resultaat een constructie die is geoptimaliseerd met behulp van Klippel-lasertechnologie en die geschikt is om frequenties tussen 18 Hz en 200 Hz optimaal te reproduceren.

De elegante hoogglans afwerking in zwart past enerzijds in elk interieur, maar is anderzijds zo discreet dat de Omega CS 12 ondanks zijn formaat nauwelijks opvalt. Een tweecijferig display geeft het actuele volume aan, zodat de gebruiker niet voor verrassingen komt te staan. Om de actieve subwoofer akoestisch van de grond te ontkoppelen, wordt gebruik gemaakt van speciale “Extended Surface Damper”, kortweg ESD, die ook een veilige plaatsing garandeert.

De ingebouwde klasse D eindversterker levert maar liefst 525 Watt bij continu gebruik en tot 1.100 Watt piekvermogen. De high-speed DSP lineariseert ook de frequentierespons en maakt het mogelijk de cross-overfrequentie, fase en instelbare basuitbreiding op 35 Hz continu in te stellen.Dit betekent dat aan alle vereisten wordt voldaan om de Omega CS 12 harmonieus te integreren in hifi- of thuisbioscoopsystemen.

De Omega CS 12 is uitsluitend leverbaar in het zwart. Hij weegt 24 kilogram. Een afstandsbediening wordt meegeleverd.

Magnat Omega CS 12: prijs en leveringsinformatie

De Magnat Omega CS 12 heeft een adviesprijs van 999 euro. Meer weten? Kijk dan op de website van Magnat.

MERK

EDITORS' CHOICE